Mainos

Caritan suunnitelma: Kaarlenkatu 12

Tässä asunnossa on olohuone, makuunurkkaus ja suhteellisen iso keittiö. Koko asunto on remontoitu persoonallisella tyylillä, mutta keittiö ei mielestäni ole kovin käytännöllinen ja sen haluan ensisijaisesti remontoida.

Vaihdan kaikki keittiökalusteet uusiin. Sinne mahtuu hyvin allaskaapisto ja astiapesukone sekä 3 kpl ylähyllyjä. Vanhan komeron tilalle tulee uusi liesi ja tuuletin. Kun komero on poistettu, pääsee ikkunanvalo paremmin keittiön työskentelytilaan. Ikkunan kohdalle rakennetaan kaapisto, joka liikkuu pyörillä. Jos on tarvetta päästä ikkunalle, se onnistuu helposti kun saadaan koko kaappi siirrettyä syrjään. Saamme kaikki keittiön tilat hyvin käyttöön, kun asennetaan vielä korkea ulosvedettävä kaappi jääkaapin ja seinän väliin. Näin saadaan myös jääkaappi lähemmäksi liettä ja allasta. Kaappien ja laatikoiden ovet ovat valkoiset, yläkaappeihin tulee lasiovet ja työtasoksi massiivipuuta. Keittiön pöytä mahtuu entiselle paikalleen. Budjetista suurimman osan viekin tämä keittiön remontti.

Suihkuhuoneeseen lisäisin vain valaistusta peilin yläpuolelle. Eteisen komeroiden kaikista ovista puuttuvat kahvat, ne pitää asentaa ja samalla maalata kaikki ovet.

Olohuoneeseen tulee vain stailaus. Poistan olohuoneesta kaikki nykyiset huonekalut. Haluan tehdä huoneesta puhtaan valkoisen. Tuon sinne valkoisen sohvan ja nojatuolin ja lattialle levitetään valkoinen matto. Ikkunaseinälle ripustan kuitenkin tummansiniset pitkät verhot, sillä ne antavat ryhtiä huoneelle. Taso, joka kiertää koko takaseinää toimii tv- ja stereotasona sekä kirjahyllynä, jonne laitan vielä ison peilin nojamaan. Peili antaa lisää valoa ja tilantuntua huoneelle. Kattoon tulee isokokoinen ja juhlavan näköinen valaisin.

Alkovin sängyn alla oleva varastotila peitetään levyllä. Makuusopista tehdään houkuttelevan hehkeä purppuran värisellä päiväpeitolla ja tyynyillä. Näillä muutoksilla saamme tämän viehättävän huoneiston vaikuttamaan valoisammalta ja suuremmaltakin ja keittiön käytännöllisyys lisääntyy remontilla ratkaisevasti.

(PPR 6.11.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.