Mainos

Campo Viejon viinit

Campo Viejon punaviinit tuotetaan Espanjan tunnetuimalla laatuviinialueella Riojassa. Campo Viejo viinien valmistus on sekoitus vanhoja isältä pojalle kulkeneita perinteitä sekä modernia teknologiaa. Tuloksena syntyy erittäin pehmeitä, keskitäyteläisiä viinejä, joissa on miellyttävän kypsä hedelmäisyys ja tammen tuoma hento paahteisuus. Campo Viejo kiinnittää erikoishuomion rypäleiden kypsyyteen runsaan hedelmäisyyden takaamiseksi.

Hedelmäisyyden ja pehmeytensä takia viinit ovat helppoja nauttia sellaisenaan, mutta ovat myös monipuolisia ruokaviinejä. Viinien miellyttävä hapokkuus ja sopiva alkoholipitoisuus tekevät viineistä tasapainoisia ja ovat siten helposti yhdistettävissä ruokaan.

Maailman modernein viinikellari

Campo Viejon viinitilaan kuuluu 400 aaria omia viinitarhoja. Köynnökset ovat yli 25 vuotta vanhoja ja lähinnä Tempranillo rypälettä. Köynnösrivit ovat tarkkaan jaoeteltuja ja ne monitoroidaan ja käsitellään erikseen kypsyyden mukaan. Omien tarhojen lisäksi Campo Viejo ostaa rypäleitä myös sopimusviljelijöiltä.

Campo Viejon viinikellari kantaa perustajansa Juan Alcortan nimeä. Kellarit ja viininvalmistamo sijaitsevat seitsemän metrin syvyydessä maan alla. Siellä kypsyy kaikkiaan 70 000 tynnyriä viiniä. Tila on täysin automatisoitu ja yksi moderneimmista maailmassa. Viinintekijänä toimii Elena Adell.

Campo Viejo Crianza

Rypäleet: 75 % Tempranillo, 20 % Garnacha, 5 % Mazuelo
Kypsytys: Kaksi vuotta (yksi vuosi tammessa, yksi vuosi pullossa)
Kuvaus: Makean mausteinen tuoksu, jossa mm nahkaa, vaniljaa ja kuivattuja hedelmiä. Keskitäyteläinen maku on erittäin pehmeä, kehittynyt ja eloisa. Pitkä ja pirteä ja jälkimaku.
Hinta Alkossa:8,99 €

Ruokasuositus:

Runsaan hedelmäisyytensä, miellyttävän hapokkuteensa ja hyvän tasapainonsa takia viini on erinomainen tapasviini ja sopii muun muassa tapaksille, joissa on kasviksia, tomaattia ja valkosipulia.

Viini hyvä valinta esimerkiksi seuraaville tapasresepteille: , , , , ja

Campo Viejo Reserva

Rypäleet: 75 % Tempranillo, 20 % Garnacha, 5 % Mazuelo
Kypsytys: Kolme vuotta (18 kk tammessa, 18 kk pullossa)
Kuvaus: Miellyttävän kehittynyt ja avoin tuoksu, jossa kahvia, paahteisen aromaattisia sävyjä ja kuivattua hedelmää. Keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan erittäin pehmeä maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Tanniinit ovat sulavan pehmeät ja sopiva hapokkuus antaa maulle ryhtiä.
Hinta Alkossa: 10,98 €

Ruokasuositus:

Campo Viejo Reserva sopii hieman runsaammille ruuille kuten porsaalle ja lampaalle, sekä juustoille. Reserva on erinomainen tapasviini silloin, kun tarjolla on maultaan runsaampia tapaksia, kuten Manchego-juustoa tai Serrano-kinkkua.

Tapaksistamme myös ja sopviat erityisen hyvin Campo Viejo Reservan seuraksi.

Campo Viejo Cava Brut Reserva

Rypäleet: Macabeo, Xarel.lo, Parellada
Kypsytys: 18 kk (toinen käyminen pullossa)
Kuvaus: Runsaassa ja avoimessa tuoksussa on runsaasti hedelmää, sitrusta ja aavistus paahteisuutta. Maku on kuiva, eksoottisen hedelmäinen, lempeän sitruksinen ja pirteän raikas. Kokonaisuus on hienostunut ja tasapainoinen. Campo Viejo Cava Brut Reseva valmistetaan Penedeksen alueella, Sant Sadurní d´Anoiassa, Cava-alueen "pääkaupungissa". Se tehdään perinteisellä menetelmällä eli toinen käyminen tapahtuu pullossa, mikä selittää juoman korkean laadun. Rypäleinä ovat yleensä espanjalaiset Macabeo, Xareol-lo ja Parellada -rypäleet.
Hinta Alkossa: 9,99 €

Ruokasuositus:

Campo Viejo Cava sopii erinomaisesti aperitiiviksi ja onnittelumaljaksi, mutta on myös mainio ja juhlava kumppani kevyemmille tapaksille, salaateille ja äyriäisille.

Tapasresepteistämme Cavan loistavia kumppaneita ovat mm. . Cava sopii hyvin myös kasviksista valmistetuille tapaksille, kuten .

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.