Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Camelina -juhlapannari ja marinoitu kurkku-sipulisalaatti 14.5.2001

Julkaistu 20.05.2001 19:58

Vieraana kotitalousopettaja Leena Kirjavainen kertomassa Camelina öljystä.

Camelina juhlapannari

2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 rkl Camelina rouhetta
1 tl vanilliinisokeria
4 munaa
5 dl maitoa
1 dl Camelina tai kylmäpuristettua rypsiöljyä

Uunipannulle:
2-3 rkl Camelina tai kylmäpuristettua rypsiöljyä
(1 rkl voita)

Tarjolle:
marjoja sellaisenaan tai soseutettuna tai raparperihilloketta
(mausteeksi esim. mintunlehtiä)
2 dl vispi- tai ranskankermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
vaniljasokeria

Pinnalle:
pölysokeria Lisää aineet kulhoon edellä mainitussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi vispilällä. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja kuumenna uunipannu - lorauta siihen 2-3 rkl Camelina-öljyä ja voinokare. Anna voinokareen tiristä - varo polttamasta. Kaada taikina uunipannulle ja paista uunin yläosan ritilällä 20-30 minuuttia, kunnes pannari kuplii ja kypsyy kullankeltaiseksi. Anna pannarin hieman jäähtyä ja siivilöi pinnalle pölysokeria.


Tarjoa normaaliin tapaan paloiteltuna tai kääräise "räpeiksi" niin että kuplinut pintapuoli jää ulkopuolelle ja pölysokeri sihdataan räppien päälle.

Aamiais- ja brunssiräpit: - täytä pannari keväisellä korvasienimuhennoksella tai muulla sienitäytteellä - valmista mehevä vihannessalaatti tai kasvismuhennos täytteeksi - savukala, katkarapu ja muut meren elävät sopivat myös kermaisiin täytteisiin ja salaatteihin kyydittämään pannuräppejä

Marinoitu kurkku-sipulisalaatti

1 kurkku
1 salaattisipuli tai nippu kevät- tai ruohosipulia tai tuoreita yrttejä

marinadikastike:
1 dl Camelina tai muuta öljyä
1/2 dl sitruunamehua
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl merisuolaa
1 tl sokeria
1 tl mustapippuria myllystä

Tarjoiluvadille tai -kulhoon:
vihreitä keräsalaatin lehtiä tai rucolaa

Pinnalle:
2 rkl Camelina siemeniä
Viipaloi kurkku (kuorittuna) ja sipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita marinadiaineet ja kääntele kastike kurkku-sipuliseokseen. Anna marinoitua noin tunti. Tarkista maku. Nosta tarjolle salaattipedille laakealle vadille tai kulhoon. Koristele Camelina siemenillä tai mantelirouheella.

Lisää aiheesta:

Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiinejaTätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"Viikkohoroskooppi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • 13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • 11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi

  • 08:15
    Asian ytimessä.doc

    Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"