Vieraana kotitalousopettaja Leena Kirjavainen kertomassa Camelina öljystä.
Camelina juhlapannari
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 rkl Camelina rouhetta
1 tl vanilliinisokeria
4 munaa
5 dl maitoa
1 dl Camelina tai kylmäpuristettua rypsiöljyä
Uunipannulle:
2-3 rkl Camelina tai kylmäpuristettua rypsiöljyä
(1 rkl voita)
Tarjolle:
marjoja sellaisenaan tai soseutettuna tai raparperihilloketta
(mausteeksi esim. mintunlehtiä)
2 dl vispi- tai ranskankermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
vaniljasokeria
Pinnalle:
pölysokeria
Lisää aineet kulhoon edellä mainitussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi vispilällä. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja kuumenna uunipannu - lorauta siihen 2-3 rkl Camelina-öljyä ja voinokare. Anna voinokareen tiristä - varo polttamasta. Kaada taikina uunipannulle ja paista uunin yläosan ritilällä 20-30 minuuttia, kunnes pannari kuplii ja kypsyy kullankeltaiseksi. Anna pannarin hieman jäähtyä ja siivilöi pinnalle pölysokeria.