Mainos

Bussimatkailu kallistuu

Matkahuollon myymät bussiliput kallistuvat vuodenvaihteessa. Korotus on keskimäärin 5 prosenttia ja se johtuu joukkoliikenteen arvonlisäveron ja dieselöljyn polttoaineveron noususta. Linja-autoliitosta todetaan, että myös alan palkkakustannukset ovat kohonneet.

Korotus koskee mm. aikuisten ja lasten meno- ja menopaluulippuja, 22 matkan älykortteja, ryhmälippuja sekä erityisryhmien alennuksilla ostettavia lippuja. Entistä halvemmalla matkustavat vastedes alle 65-vuotiaat eläkeläiset, jotka pääsevät Matkahuollon eläkeläisalennuksen piiriin. Eläkeläisalennuksen saa vähintään 80 kilometrin matkoille ja sen suuruus on 30 prosenttia. Alennus ei edelleenkään koske osa-aikaeläkkeellä olevia. Matkahuollon eläkeläisalennuksen ehdot ovat nyt samat kuin VR:llä.

Bussiyritykset päättävät itse myymiensä sarja- ja kertalippujen hinnat. Matkahuollon myymien lippujen hinnoista päättää Linja-autoliiton hallitus. Liikenneministeriö vahvistaa ainoastaan 44 matkan sarjalippujen hinnat, jotka nousevat keskimäärin neljä prosenttia. Myös muiden joukkoliikennevälineiden käyttö kallistuu. Taksimatkailu on ensi vuonna noin 4,25 ja junamatkailu noin 5 prosenttia entistä kalliimpaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.