Mainos

Bush: Irakin joukkotuhoaseet löydetään

Yhdysvaltain presidentti George Bush vakuuttaa edelleen Irakin joukkotuhoaseiden vielä löytyvän.

-Kyseessä on mies (Saddam Hussein), joka käytti vuosikymmeniä piilottaakseen murhatyökalunsa. Hänellä oli suuri maa, johon niitä piilottaa. Mutta me etsimme. Me paljastamme totuuden, Bush vakuutti joukoilleen Qatarissa.

-Olemme löytäneet kaksi liikuteltavaa biologisten aseiden laboratoriota, joita voidaan käyttää biologisten aseiden tuottamiseen. Mikään terroristiverkosto ei kuitenkaan enää voi hankkia joukkotuhoaseita Irakin hallitukselta, koska Irakin hallitusta ei enää ole, presidentti jatkoi.

Aseasiantuntijoiden mukaan ei kuitenkaan ole olemassa mitään todisteita siitä, että kahta liikuteltavaa laboratoriota olisi käytetty asetuotantoon.

Blix antaa lopullisen raporttinsa asetarkastuksista

YK:n Irak-asetarkastuksien johdossa ollut Hans Blix antaa huomenna YK:lle suullisen raporttinsa tarkastuksista. Kyseessä on kesäkuun lopussa eläkkeelle jäävän Blixin lopullinen raportti.

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu pohtimaan joukkotuhoaseita etsineen Unmovicin kohtaloa ja tulevaisuutta raportin jälkeen.

Yhdysvallat ja Britannia ovat joutuneet selittelemään, miksi Yhdysvaltain omat tarkastajat eivät ole löytäneet jälkeäkään Irakin joukkotuhoaseista. Yhdysvallat on lisäksi moittinut lisäksi Blixiä siitä, ettei hän antanut riittävän kriittisiä raportteja Irakin asevaroista ennen sotaa tehtyjen tarkastuksien yhteydessä.

Yhdysvaltoja lukuunottamatta turvaneuvoston maat ovat olleet sitä mieltä, että YK:n tekemät tarkastukset Irakissa eivät ole vielä ohi.

Blixin alkuviikosta antamassa kirjallisessa raportissa todettiin, että YK:n tarkastajat eivät ole löytäneet kiellettyjä aseita. Samalla kuitenkin painotettiin sitä, että Bagdad ei ole antanut luotettavia asiakirjoja maan asevaroista.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja