Bumpy Ride -komistus hurmasi Suomessa: Olen aito afroviikinki!

Suomessa ensikertaa vieraillut Bumpy Ride -laulaja Mohombi kutsuu itseään afroviikingiksi, joka levittää ympärilleen hyvää energiaa.

Mohombi Moupondo, 24, on sydämentykytyksiä aiheuttava ilmestys: 194 senttiä pitkä, poikamaisen komea, ystävällinen ja iloinen vilkkusilmä. Bumpy Ride -hitistään tunnetuksi tullut laulaja-biisintekijä on nousemassa kansainväliseen menestykseen ja kiertää nyt maailmaa tanssittamassa ihmisiä.

– Inspiraationi tulee hauskanpidosta, ystävistäni ja omasta taustastani. Olen kahden kulttuurin lapsi, oikea afroviikinki! Musiikkini ja luovuuteni juontavat juuriltani. Ja naiset, naiset inspiroivat minua, Mohombi nauraa tarttuvasti.

Tämä on helppo uskoa. Mohombin esiintyessä Helsingissä perjantaina 8.4.2011 naiset liimautuvat aivan lavan reunaan, ja yrittävät tarttua kaksin käsin hikeä valuvaan komistukseen. Miehen tanssiliikkeet saavat neidot ulvomaan.

– Tuon lavalle hikeä, kuumuutta ja hyviä viboja. Yritän aina levittää hyvää energiaa ympärilleni. Lava on kotini, olen kasvanut esiintymislavoilla, Mohombi sanoo.

Afrikan supertähti

Mohombi on 16 lapsen perheestä nuorimmainen. Mies syntyi Kongossa kaksikulttuuriseen perheeseen: hänellä on ruotsalainen äiti ja kongolainen isä. Mohombi kertoi saaneensa pienenä tarpeekseen siitä, ettei kukaan kuunnellut kuopusta. Hänestä tuli perheen artisti ja hauskuuttaja, joka sai äitinsä kyyneliin laulamalla Beatlesin Yesterday-kappaletta.

Musiikista tuli entistä tärkeämpää, kun perhe pakeni Kongon sotaa Ruotsiin Mohombin ollessa vain 14-vuotias. Ruotsissa mies perusti Avalon-bändin veljensä kanssa.

– Kokonainen uusi maailma avautui minulle. Minä lähes asuin nuorisotilojen studiolla, ja veljeni haki minut yöllä kahdelta kotiin tekemään läksyjä ja nukkumaan. Musiikki oli intohimoni.

Mohombi konsertoi Kongossa Youth For Peace -festivaaleilla sodan päätyttyä, ja veljesten Avalon-bändistä tuli suursuosikki artistin mukaan lähes yhdessä yössä. Heidän levyjään myytiin puoli miljoonaa kappaletta, ja heidät palkittiin myöhemmin Afrikan Grammy-palkinnolla.

Lady Gagan ja Nicole Scherzingerin biisinikkari

Mohombi muutti neljä vuotta sitten Los Angelesiin musiikkiuran perässä. Hän tapasi ruotsalais-afrikkalaisen tuottajan RedOnen, joka on tehnyt musiikkia muun muassa Lady Gagalle. Mohombi hämmästyi, kun jo ensitapaamisella RedOnen studiolla tuottaja kertoi tuntevansa hänet entuudestaan.

– Hän sanoi, että sinähän olet se nuori tyyppi Tukholmasta, joka ei jätä klubien promoottoreita rauhaan ja teet heidän elämästään helvettiä. Haluat olla joka paikassa, ja tykkään siitä. Olet taistelija, Mohombi kertoi tuottajan tuumanneen ja luvanneen tehdä hänestä supertähden.

RedOne kiinnitti Mohombin ensimmäisenä artistinaan 2101 Records levymerkkiinsä. Mohombi on tehnyt musiikkia RedOnen levyyhtiön kautta eri artisteille, kuten Nicole Scherzingerille.

– Minulta ja Nicolelta tulee yhteinen sinkku, Coconut Tree. Teimme sen Etelä-Ranskassa viime kesänä. Teimme Cannesissa töitä Nicolen albumille, kun hän sai kuulla minun olevan RedOnen artisti. Nicole yllättyi ja halusi kuulla kaikki kappaleeni. Hän piti niistä ja niinpä teimme yhdessä biisin levylleni.

Pussycat Dolls -laulajattaren lisäksi Mohombin tuoreella MoveMeant albumilla vierailevat räppäri Nelly ja Akon, jolle Mohombi on tehnyt biisejä. Akon on hehkuttanut Mohombin kappaleita, ja tuli ilolla kaverinsa levylle esiintymään.

– Akon on kuin isoveli minulle! Mohombi kertoo.

Mohombi hymyilee innostuneesti, kun hän puhuu tulevaisuudensuunnitelmistaan. Kaikki on mahdollista kuutta kieltä puhuvalle musiikintekijälle, joka kutsuu itseään hyvän mielen sanansaattajaksi.

– Teen luovaa työtä joka päivä. Jos en pysty kirjoittamaan kappaletta päivän aikana, en pysty nukkumaan. Pääni on täynnä melodioita. Se on hyvä juttu, koska tiedän, että lisää musiikkia on luvassa.

– Odotan tulevaisuutta innolla. Maailma on avoinna: nyt olen Suomessa, eilen Belgiassa, sitä ennen Kanadassa. Tämä on liike, tanssilattioiden soturit järjestäytykää! hän kehottaa.

Teksti ja kuvat: MTV3/Helmi, Laura Kokko

Pressikuvat: Universal Music/Armit And Naroop

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja