Ohjelman ensimmäisessä jaksossa 30.8. teemana on brunssi. Sara on kutsunut paikalle sukulaisiaan ja hemmottelee näitä suolaisilla ja makeilla herkuilla.
- Menu:
- Bellini
- Biscuits
- Röstiperunaletut
- Viikuna-prosciuttosalaatti
- French Toast
- Marja-marenkikakku
- Lehtitaikinakierteet
Bellini (persikkanektari-samppanjacocktail)
- 1 pullo kuohuviiniä tai samppanjaa
- 4 dl persikkanektaria
- pala verkkomelonia (n. puolet keskikokoisesta)
- hienoa sokeria
Kostuta samppanjalasien reunat ja pyöritä ne lautaselle sirotetussa hienossa sokerissa. Saat näin laseille sokerireunuksen. Kaada laseihin tilkka persikkanektaria makusi mukaan ja kuohuvaa samppanjaa päälle. Leikkaa verkkomelonista viipale kunkin lasin reunalle koristeeksi tai käytä sokerikuorrutettuja mansikoita.
"Biscuits"
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 125 g voita
- 1 dl kermaa (10% ruokakermaa)
- ruohosipulia
- (1 kananmuna, tilkka vettä)
Sekoita kuivat aineet ja rasva keskenään. Lisää kerma ja ruohosipuli. Sekoita taikina hyvin ja muokkaa taikinasta neliön muotoinen paksuhko levy. Tee muotilla taikinasta ympyrän muotoisia palleroita ja sivele ne munalla ja paista 180 asteessa 20-25 minuuttia. Nauti voin kanssa.