Broileri-kasvispata ja jälkiruokakiisseli 13.1.2001

toim. Sari-Leena Heilanen
Vieraana Huomenta Suomen keittiössä terveydenhoitaja Kirsi Otronen, hän kertoo vauvojen ja leikki-ikäisen ruokailusta.

Broileri-kasvispata

2 broilerin maustamatonta rintafilettä
5 dl vettä
4-6 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
Maustamiseen:
laakerinlehti
4 maustepippuria
1/2 tl basilikaa
suolaa
1-2 tl persiljaa
Keitä kattilassa vesi. Lisää kattilaan kuoritut ja suupaloiksi kuutioidut perunat, suikaloi broilerin rintafileet. Laita broilerisuikaleet ja laakerinlehti sekä maustepippurit kattilaan. Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli. Lisää myös ne kiehuvaan veteen. Anna kypsyä hiljaisella lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ja broileri on kypsää. Ota nyt lapsen annos erikseen ja soseuta esim. sauvasekoittimella. Lisää keitinlientä tai lapsen käyttämää maitoa sen verran, että sose on pehmeää. Lisää joukkoon hieman silputtua persiljaa. Aikuisten annoksen voit maustaa vielä basilikalla ja suolalla sekä koristella persiljalla ennen tarjoilua.

Koska aterioilla on hyvä tarjota lapsille myös tuoreita juureksia ja vihanneksia, voit laittaa tarjolle esim. palan lanttua, palan kurkkua ja muutaman tomaatti viipaleen. Sen mukaa mitkä vihannekset sopivat lapsen ruokavalioon. Osalla lapsista saattaa olla ruoka-allergioita, jotka usein kuitenkin katoavat kouluikään mennessä.

Jälkiruokakiisseli


2 1/2 dl maitoa
1 1/2 rkl perunajauhoa
2 rkl sokeria
1/2 vaniliinisokeria
2 prk persikka- tai omenasosetta
Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa. Ota kattila levyltä ja kaada tarjoiluastiaan. Anna jäähtyä ja laita hedelmäsose maitokiisselin päälle. Tarjoile jälkiruokana tai välipalana.

Lue myös:

    Uusimmat