Brittimatkatoimistot ylenkatsovat matkustusvaroituksia Thaimaahan

Brittiläiset matkatoimistot aikovat lähettää kymmeniä tuhansia turisteja Thaimaahan ulkoministeriön varoituksista piittaamatta, kertoivat the Times ja Guardian-lehdet tänään.

Britannian ulkoministeriö varoitti eilen, että Thaimaa ja erityisesti Phuketin lomasaari voivat olla terroristihyökkäysten kohteena. Britannia pelkää, että Balilla tehdyn pommi-iskun kaltainen hyökkäys voisi toistua Thaimaassa.

Britannian mukaan turistit ovat erityisessä vaarassa tärkeimpien lomakohteiden ravintoloissa ja yökerhoissa sekä temppeleissä. My Travel ja Thomson Holidays kertoivat The Timesille jatkavansa normaalisti matkojen järjestämistä, mutta seuraavansa tilannetta. Bridge of the World -toimiston edustaja kertoi puolestaan Guardianille monien Balin-matkansa peruuttaneiden siirtäneen lomamatkansa Malesiaan eikä Thaimaahan.

Australian ulkoministeri Alexander Downer sanoi viime viikolla, että Phuket on mahdollinen terrori-iskun kohde ja kehotti australialaisia välttämään saarta. Tanska, Japani ja Sveitsi ovat myöhemmin antaneet samanlaisia kehotuksia. Britannian ulkoministeriön mukaan Thaimaahan matkustaa vuosittain 600 000 brittiä.

Thaimaan pääministeri Thaksin Shinawatra sanoi eilen, ettei maahan kohdistu erityistä uhkaa. Hänen mukaansa viime päivinä eteläisen Songkhlan maakunnan kouluissa ja temppelissä räjähtäneet pommit liittyvät paikalliseen välienselvittelyyn eikä niillä ole terrorikytkentöjä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat