Mainos

Brittihallitukselta lakiesitys brexitistä

Britannian hallitus on antanut lakiesityksen, joka hyväksytyksi tullessaan antaisi pääministeri Theresa Maylle luvan aloittaa eroprosessin Euroopan unionista, kertoo brexitistä vastaava ministeri David Davis

– Britannian kansa on päättänyt jättää EU:n. Siksi olemme tänään antaneet lakiluonnoksen parlamentille, joka sallii meidän käynnistää artikla 50:n mukaiset toimet maaliskuun loppuun mennessä, Davis sanoi. 

Britannian korkein oikeus linjasi tiistaina, että ero vaatii parlamentin hyväksynnän.  

Mayn hallituksella on niukka enemmistö parlamentin alahuoneessa, joten esitys tullee hyväksytyksi, vaikka oppositio onkin viestittänyt vaativansa siihen lisäyksiä. Ne voivat hidastaa lakiesityksen käsittelyä. 

Alahuoneen puhemies David Lidington on kertonut parlamentille, että lakiluonnoksen kolmas ja viimeinen käsittely alahuoneessa on 8. helmikuuta. 

Tämän jälkeen lakiluonnos etenee parlamentin ylähuoneeseen. Siellä lakiesityksen etenemisen aikataulu epävarmempi, koska hallituksella ei ole takanaan enemmistöä. Lopullisesti laki tulee voimaan, kun kuningatar Elisabet on hyväksynyt sen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.