Britanniassa oma maskigate: hallitus maksoi satoja miljoonia 50 miljoonasta kelvottomasta sairaalamaskista

5:09
Katso myös video: MTV Uutiset kertoi suojamaskien eroista.

Hallituksen kaupallinen neuvonantaja avusti myös maskit toimittaneen yhtiön johtokuntaa. 

Britanniassa liki 50 miljoonaa hallituksen hankkimaa kasvomaskia on todettu kelvottomiksi, eivätkä terveydenhuollon työntekijät voi käyttää niitä, kertoo BBC.

Viranomaisten mukaan maskien kiinnitysnauhat ovat liian löysät, joten ne eivät pysy riittävän tiukasti kasvoilla. Maskit on hankittu Ayanda Capital -yhtiöltä osana 252 miljoonan punnan eli noin 280 miljoonan euron sopimusta.

Yhtiön mukaan maskit täyttävät Britannian viranomaisten vaatimukset. Maskikaupan yhteydessä on niin ikään paljastunut, että maskikauppaa ajanut Britannian hallituksen kaupallinen neuvonantaja kuuluu myös Ayanda Capitalin johtokunnan neuvonantajiin.

Neuvonantajan mukaan hän ei kuitenkaan ollut päättämässä sopimuksen tekemisestä. Ayanda Capital toimitti viranomaisille kahdentyyppisiä maskeja. Kelvottomiksi osoittautuneet maskit olivat venttiileillä varustettuja sairaalamaskeja.

Sairaalamaskien tiivis sopiminen kasvoille testataan aina ennen käyttöä. Viranomaisten mukaan Ayanda Capitalilta tilatut 150 miljoonaa toisenlaista, venttiilitöntä maskia ovat kelvollisia.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja