Mainos

Britanniassa kerätään nimiä vetoomukseen ovien avaamiseksi pakolaisille

Britanniassa kerätään nimiä kansalaisvetoomukseen, jolla vaaditaan maan hallitusta lisäämään vastaanotettujen pakolaisten määrää.

Allekirjoitusten määrä lisääntyi eilen kymmenillä tuhansilla sen jälkeen, kun maailmaa järkyttäneet kuvat hukkuneesta taaperosta levisivät nopeasti.

Turkkilainen uutistoimisto Dogan News julkaisi eilen kuvan mediatietojen mukaan 3-vuotiaan pakolaislapsen ruumiista, joka oli huuhtoutunut suositun turistikohteen lähistölle. Ruumis makasi rannalla kasvot alaspäin lähellä Bodrumin satamakaupunkia.

Vetoomuksen on allekirjoittanut yli 40 000 ihmistä. Britannian lain mukaan hallituksen on vastattava vetoomuksiin, jotka keräävät yli 10 000 allekirjoitusta. Jos vetoomus saa taakseen 100 000 ihmistä, parlamentin on otettava se käsittelyynsä.

Britannia on väkimääräänsä nähden hyväksynyt suhteessa vähemmän pakolaisia kuin moni muu Euroopan maa, mistä vetoomuksen allekirjoittajat kritisoivat hallitusta.

– Emme voi sallia, että pakolaiset, jotka ovat vaarantaneet henkensä paetessaan hirvittäviä konflikteja ja väkivaltaa jätetään elämän karuihin, turvattomiin ja epäinhimillisiin oloihin Euroopassa, vetoomuksessa lukee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.