Mainos

Valtapuolueiden eurovaaleista tulossa farssi Britanniassa – gallup: "Brexit-maskotti" Nigel Faragen uusi puolue ottamassa vakuuttavan voiton

Britannian pääministerin Theresa Mayn johtama konservatiivipuolue on romahtanut vasta neljännelle sijalle eurovaaligallupissa.

Brexit-aktivistina tunnetun Nigel Faragen hiljattain perustama Brexit Party -puolue on The Observer-lehden teettämän kannatusmittauksen kärjessä.

Sen 34 prosentin kannatus on suurempi kuin maan perinteisten valtapuolueiden yhteenlaskettu kannatus. Pääoppositiopuolueen eli työväenpuolueen tulos on 21 prosenttia ja konservatiivien 11 prosenttia.

Konservatiivit jäivät mittauksen neljänneksi, sillä tulos on myös heikompi kuin EU-myönteisen liberaalidemokraattien. Liberaalidemokraatit on kaikkien äänekkäimmin vaatinut uutta kansanäänestystä.

Entisestä puolueestaan UKIP:sta eronnut europarlamentaarikko Farage perusti Brexit Party -puolueen huhtikuussa. Hän uhkaa syrjäyttävänsä poliitikot, jotka eivät ole täyttäneet kansan tahtoa, kun maan EU-ero on viivästynyt.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja