Britannian puolustusministeriö: Venäjä yrittää värvätä lisää sotilaita Ukrainaan Afrikasta

Värväyksillä yritetään korvata rintaman suuret tappiot ja pitää yllä joukkojen hyökkäyskykyä.

Ukrainan sotilastiedustelun mukaan Venäjä on kiihdyttänyt yrityksiään värvätä sotilaita Ukrainaan Afrikasta, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedusteluraportissaan.

Erityisesti värväreitä kiinnostavat keskisen Afrikan valtiot Ruanda, Burundi, Kongo ja Uganda. Venäjä tarjoaa tiedustelutietojen mukaan värväytyville 2 000 dollaria (vajaat 1 860 euroa) sopimuksen allekirjoittamisesta, 2 200 dollarin (runsaan 2 045 euron) kuukausipalkan ja mahdollisuuden saada Venäjän passi.

Puolustusministeriön mukaan uusilla värväyksillä on tarkoitus paikata Venäjän rintamalla kärsimiä merkittäviä tappioita ja pitää yllä joukkojen kykyä hyökkäyksiin rintaman eri lohkoilla.

Koska vankeja ei enää ole riittävästi tarjolla värvättäviksi, Venäjä turvautuu värväyksiin muualta, jotta uutta liikekannallepanoa ei tarvitsisi tehdä, puolustusministeriö kirjoittaa.

Edellinen, rajoitettu liikekannallepano johti muun muassa työvoimapulaan ja koulutetun työvoiman, kuten lääkärien ja tietotekniikan ammattilaisten, joukkopakoon maasta.

Lue myös:

    Uusimmat