Mainos

Britannian prinsessa Margaret kuollut

Britannian prinsessa Margaret on kuollut. Hän oli kuollessaan 71-vuoden ikäinen.

Prinsessa Margaret oli kuningatar Elisabet II:n nuorempi sisar.

Hovin tiedotteen mukaan pitkään terveysongelmista kärsinyt prinsessa kuoli rauhallisesti nukkuessaan lontoolaisessa sairaalassa aikaisin aamulla.

Prinsessa Margaret oli viety sairaalaan kodistaan Kensingtonin palatsissa aiemmin viime yönä sydänvaivojen takia.

Hovin tiedotteen mukaan Margaretin lapset olivat äitinsä luona tämän kuollessa. Margaret oli saanut viime vuosina useita sydänkohtauksia. Viimeisen kerran hänet nähtiin julkisuudessa jouluna, jolloin hän joutui liikkumaan pyörätuloissa.

Tänään lippu liehui puolitangossa Buckinghamin palatsissa ja joukko ihmisiä kerääntyi porttien taakse hiljaiseen kunnianosoitukseen. Hovin mukaan prinsessan arkku kuljetetaan sairaalasta takaisin hänen kotiinsa Kensingtonin palatsiin, jossa ystävät ja sukulaiset voivat käydä jättämässä jäähyväisensä.

Hovin tiedotteen mukaan hautajaiset pidetään ensi viikon perjantaina lähipiirin läsnäollessa Pyhän Yrjön kappelissa Windsorin linnassa.

Surunvalitteluja tulvi hoviin

Afrikassa kiertomatkalla oleva pääministeri Tony Blair esitti surunvalittelunsa kuninkaalliselle perheelle Margaretin kuoleman johdosta. -Hän teki suuren palveluksen maalle. Ajatuksemme ovat nyt kuningattaren, kuningataräidin ja koko kuninkaallisen perheen luona, Blair sanoi saavuttuaan Sierra Leonessa.

Myös muut Britannian poliittiset ja kirkolliset johtajat sekä joukko muiden maiden päämiehiä esittivät surunvalittelunsa. Canterburyn arkkipiispa George Carey sanoi Margaretin kokeneen elämässään paljon sellaista, johon kaikki voivat samaistua. -Me tunsimme sympatiaa häntä kohtaan, koska hänellä oli ollut rakkautensa ja menetyksensä, Carey sanoi.

Katolisen kirkon paavi Johannes Paavali II pahoitteli prinsessan poismenoa ja sanoi rukoilevansa, että prinsessa löytää nyt rauhan, jota usein puuttui hänen elämästään.

Prinsessa Margaret oli värikkäämpi persoona kuin kuningatarsisarensa ja hänen elämästään ei puuttunut skandaaleja ja tragedioita. Hän koki pettymyksiä rakkaudessa ja viimeisinä vuosina huolta aiheutti toistuva sairastelu.

Mustan lampaan maineesta huolimatta hän säilytti hyvät suhteensa sisareensa ja muihin kuninkaallisen perheen jäseniin.

Prinsessa Margaretin poismeno varjostaa kuningatar Elisabetin valtaannousun 50-vuotisjuhlia, joiden on tarkoitus huipentua ensi kesänä. Juhlavuosi on muutenkin käynnistynyt ikävissä merkeissä, sillä kuninkaallisen perheen nuoremmat jäsenet ovat aiheuttaneet hoville päänvaivaa käytöksellään.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.