Mainos

Britannian poliisi ehkäissyt viisi terrori-iskua

Osa operaatioista on kuitenkin yhä kesken eikä terrorismin uhka ole poistunut, Britannian terrorismin vastaisen yksikön johtaja painottaa.

Britannian poliisi on onnistunut estämään viisi terrorihyökkäystä vuoden aikana, kertoi Britannian terrorismin vastaisen yksikön johtaja Peter Clarke tänään Australiassa. Australiassa on meneillään kansainvälinen turvallisuusviranomaisten konferenssi.

Clarke sanoi olevansa huolestunut siitä, että monet britit katsovat terroriuhan olevan viime vuoden metroiskujen ja elokuussa paljastetun terrorijuonen jälkeen ohi.

- Joskus tuntuu siltä, että Britanniassa ajatellaan kuin kupla olisi puhjennut ja ihmiset ajattelisivat: näin kävi, mutta nyt se on ohi. Mutta tämä on kaukana totuudesta. Tutkimuksia ei koskaan ole tehty niin kiivaasti kuin nyt, Clarke sanoi.

Clarken mukaan kuluneen vuoden aikana on aloitettu viisi operaatiota henkilöitä vastaan "joilla on ollut selviä aikomuksia tehdä iskuja". Osa operaatioista on edelleen kesken.

Viime vuonna 52 ihmistä sai surmansa neljässä Lontoon metroa ja bussiliikennettä vastaan tehdyssä itsemurhaiskussa. Elokuussa puolestaan Britannian poliisi paljasti suunnitelman, jossa terroristien tarkoituksena oli räjäyttää nestemäisillä räjähdysaineilla Britanniasta Yhdysvaltoihin liikennöiviä matkustajakoneita.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.