Mainos

Britannian pääministeri sai kitkerän muistutuksen brexitin vaaroista – japanilaiset iskivät kylmät tosiasiat tiskiin

Japanilaisen delegaation tavannut Britannian pääministeri Theresa May sai torstaina kitkerän muistutuksen globaalin kaupankäynnin realiteeteista.

Theresa May tapasi Lontoossa Japanin Britannian-suurlähettilään sekä joukon Japanin liike-elämän edustajia. Tapaamisessa oli mukana esimerkiksi pankki- ja teknologia-alan sekä tuotteita valmistavan teollisuuden toimijoita.

Britanniaan on investoitu miljardeja puntia japanilaista rahaa, ja brexit aiheuttaa tästä syystä huolta yrityksissä. May vakuutteli japanilaisille, että brexitin jälkeen maiden välille avautuu mahdollisuus luoda vahva kauppasuhde vapaakauppasopimuksen kautta. May kehui Britannian ja Japanin suhteita nykyiselläänkin erittäin vahvoiksi.

Mayn optimismi ei saanut vastakaikua japanilaisilta. Suurlähettiläs Koji Tsuruoka muistutti brittejä, ettei yhdelläkään yksityisellä yrityksellä ole edellytyksiä jatkaa Britanniassa, mikäli toiminta ei tuota voittoa ja ole kannattavaa.

Lähettiläs kertoi kantansa sen jälkeen, kun häneltä kysyttiin, millainen riski brexit voi olla Britanniassa toimiville japanilaisyhtiölle, jos ero EU:sta tuo mukanaan esteitä kaupalle. Japanin suurlähettiläs totesi myös, että tilanne on sama kaikille yhtiöille, ei vain japanilaisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.