Mainos

Breivikin syyntakeettomuus sai ristiriitaisen vastaanoton Norjassa

Oikeistopopulistisen Edistyspuolueen varapuheenjohtaja Per Sandberg oli Verdens Gang-lehden haastattelussa ymmällään.

- Täysin käsittämätöntä että henkilö joka on vuosikausia suunnitellut terrori-iskuaan ja kykeni toteuttamaan suunnitelmansa viimeistä yksityiskohtaa myöten, onkin yhtäkkiä syyntakeeton. Tätä ei kansa tajua, hän sanoo. Edistyspuolue aikoo tavalla tai toisella vaikuttaa siihen että Breivikin terveydentilasta tehdään uusi arvio.

Yksi Berivikin puolustusasianajajien ryhmään kuuluva Christian Lundin arveli, että ratkaisu ei enää tästä muutu.

- En ole vielä nähnyt mielentilatutkimusta. Syyntakeettomuuden toteaminen merkitsee, että hänet tuomitaan psyykkiseen pakkohoitoon.

Utöyan saaren joukkomurhasta eloonjäänyt Hermann Heggertveit kertoo yllättyneensä ratkaisusta. Hän ei kuitenkaan näe syytä epäillä mielentilatutkijoiden pätevyyttä. Uskon täysin Norjan oikeuslaitokseen. Tämä on ammatti-ihmisten johtopäätös, ja luotan siihen, Heggertveit sanoi Verdens Gangille.

Verdens Gangin tavoittama Oslon hallintokortteleihin tehdyn iskun jälkeen perustetun tukiryhmän edustaja John Hestnes pitää yhdentekevänä, millä perusteilla Breivik suljetaan ikuisesti lukkojen taakse.

- Tärkeintä on, että hän ei enää koskaan pääse ulos. Ei ole tärkeää, onko hän vankilassa vai sairaalassa. Hän ei saa enää ikinä tulla päivänvaloon, Hestnes sanoi.

Mielentilatutkijoiden raportti on käräjäoikeuden ratkaisun pohjana, mutta ei sitova. Oikeudenkäynnin Breivikiä vastaan on tarkoitus alkaa 16. huhtikuuta ensi vuonna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.