Mainos

Brax pelkää väkivaltarikollisuuden huippuvuotta

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) pelkää, että tästä vuodesta tulee vielä pahempi väkivaltarikollisuuden huippuvuosi kuin mitä vuosi 2004 oli. Oikeusministeriön tilastot kertovat, että alkuvuonna väkivaltarikollisuus lisääntyi peräti 40 prosenttia viimevuotisesta.

Kyse on Braxin mukaan ennen muuta perinteisestä suomalaisesta väkivallasta, jossa alkoholilla on useimmiten osuutta asiassa. Brax esitti pelkonsa tänään Kotkan torilla Kotkan vihreiden kunnallisvaalikampanjatilaisuudessa.

Brax olisi kauniissa auringonpaisteessa mieluiten puhunut mukavista asioista. Viikon tapahtumat kuitenkin merkitsivät, ettei mihinkään ilosanomaan ollut aihetta.

Erityisesti Kotkan seutu on Braxin mukaan rikostilastojen murheenkryyni. Hän pahoitteli, että kaupungissa on aivan liikaa perinteistä väkivaltaa, jossa nuoret miehet tappavat toisiaan.

Aselakia on Braxin mielestä tiukennettava kunnolla. Näin pystyttäisiin hänen mielestään vaikuttamaan etenkin siihen, että kodeissa ei tapettaisi aseilla.

Kuntien päivitettävä turvallisuusohjelmansa

Oikeusministeriöstä on kunnallisvaalien jälkeen lähdössä ohje, jossa kehotetaan päivittämään kunnan turvallisuusohjelma. Tilaisuuden yhteydessä Brax muistutti, että kunnille koituu vuosittain jopa 850 miljoonan euron lasku suorasta väkivallasta.

Brax kertoi myös, että Saksasta on otettu Suomeen yhteyttä ja kerrottu menettelystä, jolla pyritään tunnistamaan pääasiassa masentuneita miehiä, jotka ovat innostuneet murhista. Tätä menettelyä voitaisiin hänen mielestään käyttää Suomessakin. Edellytyksenä kuitenkin on, että tutkijoiden on saatava kaikki mahdolliset tiedot.

Kovin suurta joukkoa ei Kotkan torilla ollut kuuntelemassa Braxia. Tilaisuuden oheisohjelma oli hauskempi kuin ministerin puhe. Etenkin lasten innostamiseksi paikalle oli tuotu kiertävä kotieläinpiha. Lapset saattoivat rapsutella minisikaa ja kaneja, katsella vuohen lypsämistä tai kokeilla poniratsastusta.

Eläinten ja ministerien Brax ja Cronberg ansiosta vihreät olivat selvästi näkyvämmin esillä kuin kokoomuksen ja perussuomalaisten edustajat omissa vaaliteltoissaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.