Mainos

Bradley Manning ei saa sukupuolen vaihdosta ainakaan vankilassa

17:46

Wikileaks-vuodoista 35 vuoden vankeuteen tuomittu Bradley Manning ilmoitti tänään haluavansa muuttua naiseksi ja aloittaa hormonihoidot.

Asianajajat esittivät oikeudelle Manningin esimiehelleen lähettämän sähköpostin, jossa hän sanoo olevansa transseksuaali ja että hän liittyi armeijaan ”päästäkseen siitä eroon”. Viestin liitteenä oli kuva, jossa Manning oli sonnustautunut vaaleaan peruukkiin ja huulipunaan.

Tämän on oletettu olleen osasyynä Manningin saamaan kohtuullisen lievään tuomioon, sillä hänelle oli vaadittu vähintään 60 vuoden tuomiota. Nyt Manningilla on mahdollisuus päästä ehdonalaiseen jo noin kahdeksan vuoden kuluttua. Hänen asianajajansa David Coombes uskoo lisäksi, että Manning armahdetaan.

Puolustusministeriö ei ole ottanut toistaiseksi kantaa Manningin julkistukseen. Manningin uskotaan istuvan tuomionsa Fort Leavenworthin sotilasvankilassa. Siellä ei ole tarjolla hormoniterapiaa tai sukupuolenvaihtoleikkauksia.

Manningin seksuaalisesta suuntautumisesta on huhuttu koko vuosia kestäneen vankeuden ajan. Hänen on kerrottu olevan homoseksuaali, ja että seksuaalisen suuntautumisen salaaminen Yhdysvaltain armeijassa tuolloin voimassa olleen ”älä kysy älä kerro”- politiikan mukaan oli hänelle henkisesti hyvin raskasta.

Hänen sanotaankin olleen masentunut ja onneton koko Irakin-komennuksensa ajan.

– Olen Chelsea Manning, olen nainen, sanotaan hänen tiedotteessaan. Hän sanoo tienneensä tämän jo lapsesta saakka ja pyytää tukea muutokselleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.