Bottas tietää syyn Räikkösen ohi tuloon: "Jälkiviisas on helppo olla"

Valtteri Bottas näkee Ferrarin paremman rengasvalikoiman auttaneen Kimi Räikkösen hänen ohitseen formula ykkösten Belgian GP:ssä.

Bottas joutui pulaan kisan loppuvaiheessa, kun turva-auto kokosi letkan yhteen. Tallit kutsuivat kuskinsa varikolle viimeiseen renkaidenvaihtoon, jonka jälkeen Mercedes vaihtoi muista poiketen alle viikonlopun kovimmat renkaat.

Tallikaveri Lewis Hamilton kesti uusintastartissa Ferrarin Sebastian Vettelin antamaan paineen, mutta Räikkönen ja Red Bullin Daniel Ricciardo pääsivät paremmalla pidolla rynnimään Bottaksen ohi.

– Ne, joilla oli ultrasoftit uusintalähdössä, menivät aika maisemaan ekan kierroksen tai puoli kierrosta. Ei vain ollut pitoa siinä, kun oli uusintalähtö. Se meni siinä, Bottas totesi C Morelle.

Mercedeksen rengasvalintaa voi pitää pahana taktisena virheenä, mutta talli olisi joutunut muussa tapauksessa ottamaan riskin ja vaihtamaan alle käytetyt ultrapehmeät renkaat, kun kisaa oli jäljellä vielä kymmenkunta kierrosta.

– Ne olivat vissiin ainoat uudet, jotka meillä oli jäljellä, Bottas kertoi pehmeistä renkaista.

– Ehkä ajateltiin, että ne toimivat, mutta jälkiviisas on helppo olla. Itse olisin valinnut siinä ultrasoftit, koska ne lämpenevät paljon paremmin. Siinä huomasi jo turva-auton aikana, että tulee vaikea uusintalähtö, hän jatkoi.

Bottaksen arvaus osui oikeaan. Kisaan lähdettäessä Ferrareilla ja Red Bulleilla oli varastossa yhdet uudet ultrapehmeät renkaat, mutta Mercedeksellä vain kolmet käytetyt.

Lue myös:

    Uusimmat