Borat jatkaa Kazakstanin kiusana

Brittikoomikko Sacha Baron Cohen yllyttää Kazakstania toteuttamaan uhkauksensa ja haastamaan hänet oikeuteen. Kazakstanin hallitus on närkästynyt Cohenille tämän esittämän roolihahmon vuoksi.

Koomikon esittämä Borat on olevinaan kazakstanilainen tv-juontaja. Keski-Aasian maa sai tarpeekseen, kun Borat kommentoi ”kotimaataan” vähemmän mairittelevasti juontaessaan suuryleisölle näytetyn Music Televisionin palkintogaalan.

Juutalaista syntyperää oleva Cohen vastaa uhkauksiin nyt Boratin hahmossa.

- Haluan todeta, että minulla ei ole mitään yhteyksiä herra Coheniin. Tuen täysin hallitukseni aietta haastaa tämä juutalainen oikeuteen, Borat kommentoi nettisivullaan.

Samalla Borat lisää löylyä uusilla kommenteilla Kazakstanista.

- Homojen ei tarvitse siellä enää käyttää sinistä hattua. Myös avioliiton solmimisen alaikäraja on nostettu kahdeksaan vuoteen, Borat ilmoittaa.

Eräs Kazakstanissa toimiva länsimainen diplomaatti kertoi, että hän ainakin osittain ymmärtää Kazakstanin hallituksen pyrkimyksiä oikaista Boratin villit väitteet.

- Jos maan hallitus reagoi tapaukseen, se joutuu ongelmiin. Jos hallitus ei reagoi, siitäkin seuraa ongelmia. On huonoa onnea, että Cohen sattui valitsemaan kohteekseen Kazakstanin, huokasi nimettömänä pysytellyt diplomaatti.

Cohenin vielä tunnetumpi rooli on parodinen raphahmo Ali G.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat