Borat ei päässyt Valkoiseen taloon

Brittikoomikko Sacha Baron Cohenin esittämä kazakstanilainen Borat-hahmo on aiheuttanut jälleen harmaita hiuksia ”maansa” johtajille.

Borat on parhaillaan Yhdysvalloissa promotoimassa elokuvaansa Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan, joka on aiheuttanut runsaasti kohua ennen ensi-iltaansa.

Torstaina Borat pyrki Valkoiseen taloon välittääkseen Yhdysvaltain presidentille George W. Bushille kutsun filminsä näytökseen. Valkoisen talon turvamiehet eivät kuitenkaan päästäneet Boratia sisään.

Borat on ajoittanut jenkkivierailunsa osuvaksi samaan aikaan Kazakstanin presidentin Nursultan Nazarbayevin Amerikan-visiitin kanssa. Nazarbayev tapaa presidentti Bushin tänään perjantaina.

Borat on ärsyttänyt Kazakstanin viranomaisia kuvailemalla maan asukkaita muun muassa ”juopoiksi antisemitisteiksi, jotka kohtelevat naisiaan huonommin kuin aaseja”.

Yksi Nazarbayevin USA:n vierailun tarkoituksia onkin Kazakstanin julkisen profiilin nostaminen ja tunnetuksi tekeminen. Kazakstanin odotetaan nousevan maailman johtavien öljyntuottajien joukkoon noin kymmenen vuoden kuluessa.

- Hän (Borat) ei ole kazakstanilainen. Hän edustaa Boratastania, jonka ainoa asukas hän on, kommentoi Kazakstanin lehdistövastaava Roman Vassilenko.

- Kaikki tervejärkiset ihmiset ymmärtävät, ettei mikään maa voi olla sellainen kuin Borat kuvailee, Vassilenko kiteyttää.

Boratin elokuvan ennakkonäytökset ovat kuitenkin jo ehtineet tehdä vaikutuksen julkisuuden henkilöihin. Muiden muassa Hollywood-supertähti Brad Pitt innostui Borat-filmistä niin, että Cohen ja Pitt ovat päätyneet keskusteluihin mahdollisista yhteistyöprojekteista.

Boratin lisäksi 34-vuotias Sacha Baron Cohen tunnetaan myös huippusuositusta Ali G -hahmostaan, jonka edesottamuksia on päästy seuraamaan myös Suomen televisiossa.

Borat-elokuva saa Suomen ensi-iltansa marraskuussa.

(MTV3-Reuters-AP)

Lue myös:

    Uusimmat