Bitcoinin raju alamäki jatkuu – uhkana lasku tärkeän luvun alle sekä pahaenteinen "kuolemanristi"

MTV Uutisten toimittaja laittoi toimituksen tietokoneen louhimaan Bitcoinia: Näin paljon sillä"tienasi"24 tunnissa 6:45
MTV Uutisten toimittaja laittoi toimituksen tietokoneen louhimaan Bitcoinia: Näin paljon sillä "tienasi" 24 tunnissa

Kryptovaluuttamarkkinoilla on nähty tänä vuonna huonoin vuoden alun hintakehitys pitkiin aikoihin, ja kryptovaluuttojen markkina-arvot ovat laskeneet tuntuvasti.

Suurimman kryptovaluutan bitcoinin markkinahinta on laskenut vuoden alusta reilut yhdeksän prosenttia, ja viimeisen seitsemän päivän aikana saman verran. Maanantaina bitcoin kävi hetkellisesti alle 40 000 dollarin hinnassa, joka alittui viimeksi syyskuussa.

Bloombergin mukaan 40 000 dollarin raja on tärkeä bitcoin-markkinoiden hinnoittelun kannalta oleellisen teknisen analyysin näkökulmasta, sillä tasaluku on viimeisen vuoden ajan tarjonnut bitcoinille sekä tuki- että vastustasoja, jotka ovat hetkellisesti ehkäisseet rajan ylittymistä puolin ja toisin.

Jos 40 000 dollarin raja ei nyt pysäytä bitcoinin luisua, seuraava tukitaso voi Bloombergin mukaan tulla vastaan vasta 30 000 dollarin kohdalla.

Tiistaina bitcoinin hinta on pyörinyt 42 200 dollarin paikkeilla, ja viimeinen vuorokausi on tuonut vajaan prosentin nousua.

Markkinoita uhkaa kuolemanristi

Bitcoinin markkinaa uhkaa tällä viikolla myös niin kutsuttu kuolemanristi, kirjoittaa Coindesk. Kuolemanristi tarkoittaa, että markkinahinnan 50 päivän liukuva keskiarvo alittaa 200 päivän liukuvan keskiarvon. Nopea kurssilasku on tuonut 50 päivän liukuvaa keskiarvoa jyrkästi alaspäin viime viikot.

Kuolemanristin uskotaan voivan ruokkia laskumarkkinaa entisestään, sillä näin on usein käynyt. Toisaalta esimerkiksi edellinen kuolemanristi viime kesäkuussa tuli juuri ennen kuin bitcoinin hinta kääntyi nousuun.

Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen markkinahinnat ovat reagoineet laskulla erityisesti Yhdysvaltojen keskuspankin Fedin avomarkkinakomitean pöytäkirjaan, joka kertoi keskuspankin pääfokuksen siirtyneen työllisyydestä inflaation torjuntaan.

Fedin suunnanmuutos on lisännyt myös arvioita siitä, että Fed olisi nostamassa korkoja nopeammin ja tiheämmin tänä vuonna kuin aiemmin odotettiin.

Bloombergin mukaan esimerkiksi investointipankki Goldman Sachs ennustaa nyt Fedille ainakin neljää koronnostoa tälle vuodelle, kun aiempi arvio oli kolme koronnostoa. Goldman uskoo Fedin myös keventävän korona-ajan elvytystoimissa valtavaksi paisunutta tasettaan.

Korkojen nousu tiukentaisi rahoitusmarkkinoilla rahan saatavuutta, mikä on heikentävä markkinatekijä kryptovaluuttojen kaltaisten riskisijoituskohteiden kannalta.

Makrotalousnäkymän heikkeneminen on saanut monet suuret kryptosijoittajat myös realisoimaan sijoituksiaan. Reuters kertoo, että digitaalivarainhoitaja CoinSharesin mukaan kryptovaluuttasijoitustuotteista vedettiin viime viikolla pois ennätysmäärä varoja, 207 miljoonaa dollaria. Tästä puolet oli bitcoin-sijoitustuotteita.

Lue myös:

    Uusimmat