Bisneshirmu Toivo Sukarilla on jo kaksitoista lastenlasta: "Pyrin aina muistamaan synttärit"

Liikemies Toivo Sukari painottaa terveellisten elämäntapojen arvoa stressaavan työn vastapainona. 

Liikemies Toivo Sukari on kiireinen mies. Maskun Kalustetalon sekä Ideaparkin perustajan bisnekset ovat lähteneet jälleen lupaavaan nousuun ja Sukari kertoo MTV:lle vauhdin olevan tällä hetkellä erittäin kova. 

– Nyt mennään niin lujaa, että pitää katsoa pysyykö itse mukana! Tässä alkaa kohta olemaan itsekin eläkeiässä, pitäisi saada vielä uusi nuoruus.

63-vuotias Sukari jaksaa kiireen keskellä pitää huolta myös itsestään. Hän kertoo käyvänsä viikottain kolmesta neljään kertaan pitkällä juoksulenkillä ja lisäksi hän joogaa silloin, kun on vain aikaa. Työn, urheilun ja oikean ruokavalion täytyy olla tasapainossa. 

– Kyllä kunnossa pitää olla, että jaksaa. Terveys on elämässä tärkeintä, ja jos se on kunnossa niin kyllä bisneksetkin hoituvat. 

Sukarilla on viisi lasta, joista kaikki työskentelevät hänelle. Kahden pojan kanssa liikemies työskentelee Turun konttorissa ja kolme tytärtä työskentelevät huonekalupuolella. Hänen vanhin tyttärensä toimii Maskun toimitusjohtajana. 

Lasten onnistumiset työssään tekevät isän ylpeäksi. Sukari kertoo, että hänellä on lapsiinsa erittäin hyvä suhde. 

– Kyllähän siinä isänäkin nautin siitä, kun lapset oikeasti loistavat ja kun heillä on kova intohimo bisneksen tekemiseen. On kiva katsoa, kun yrittäjyys siirtyy isältä lapsille. 

Sukari on myös isosti isoisä, sillä lapsenlapsia hänellä on jo kaksitoista. Tärkeitä juhlia vietetään aina yhdessä, vaikka sitten viiveellä. 

– Pyrin aina muistamaan lastenlasten synttärit, onhan ne aina tosi tärkeitä.

Lue myös:

    Uusimmat