Biden sammutti ukrainalaisten toiveet raskaista raketinheitinjärjestelmistä

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden valoi tänään kylmää vettä ukrainalaisten toiveille saada itärintamansa puolustuksen avuksi raskaita raketinheitinjärjestelmiä.

Samaan aikaan Venäjän joukot lähestyvät strategisesti tärkeän Sjevjerodonetskin kaupungin keskustaa.

– Emme aio lähettää Ukrainaan raketinheitinjärjestelmiä, joilla voi iskeä Venäjälle, Biden sanoi toimittajille Washingtonissa.

Ukraina on toivonut saavansa liikuteltavia raketinheitinjärjestelmiä, joilla voidaan ampua useita raketteja jopa 300 kilometrin päähän. Tämä tarkoittaisi, että ukrainalaiset voisivat iskeä hyvin tarkasti Venäjän linjojen taakse, ja jopa Venäjän puolelle.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi taannoin, että jos länsimaat todella haluavat Ukrainan voittavan sodan, niiden tulisi tarjota maalle tällaisten raketinheittimien kaltaista raskasta aseistusta, jota Venäjälläkin on.

Venäjä varoitti viime viikolla Yhdysvaltoja ja korosti, että raskaiden raketinheittimien lähettäminen Ukrainalle "ylittäisi punaisen linjan" maiden välillä.

4:33
Uutiskanava CNN vieraili Itä-Suomessa – toimittaja ihmettelee Suomen ja Venäjän välistä rajaa: "Muutama puupylväs ja rautalankaa"

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja