Mainos

Bensiinin hinta aleni

Bensiini halpeni Öljy- ja kaasualan keskusliiton hintaseurannan mukaan kaksi senttiä marraskuussa.

Bensiinilitra maksoi marraskuun puolivälissä keskimäärin 1,04 euroa, kun litrahinta lokakuun puolivälissä oli keskimäärin 1,06 euroa. Markoissa bensalitra halpeni 6,31 markasta 6,21 markkaan.

Dieselin hinta laski kuukaudessa yhden sentin. Litra dieselöljyä maksoi marraskuun puolivälissä 0,80 euroa, kun siitä lokakuussa piti maksaa 0,81 euroa. Kevyt polttoöljy halpeni 0,38 eurosta 0,36 euroon.

Bensiinin hinnan lasku johtui raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan alenemisesta. Alimmillaan Pohjanmeren Brent kävi marraskuun puolivälissä 16 dollarin tuntumassa tynnyriltä. Kuukauden keskihinta on ollut noin 19 dollaria.

Öljytuotteiden maailmanmarkkinahinnat ovat seuranneet raakaöljyn hintakehitystä. Edellisen kerran ne olivat yhtä alhaisella tasolla vuoden 1999 loppupuolella. Bensiinin maailmanmarkkinahinta on liikkunut noin 170 dollarissa tonnilta ja kaasuöljyn noin 175 dollaria. Bensiinin hinta Suomessa oli marraskuun puolivälissä Länsi-Euroopan neljänneksi korkein.

Kalleinta bensiini oli Britanniassa ja Norjassa, missä se maksoi 1,13 euroa ja 1,08 euroa litralta. Halvin hinta oli Kreikan 0,69 euroa. Keskimäärin bensalitran sai Länsi-Euroopassa 0,93 eurolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.