Ben Blood vältti jälleen pelikiellon – kurinpito kuvaili temppua ”rottailuksi”

Ben Blood jälleen kurinpidon pöydälle Eemeli Suomeen kohdistuvasta rusikoinnista 0:42
Video: Ben Blood jälleen kurinpidon pöydälle Eemeli Suomeen kohdistuvasta rusikoinnista

Pelicansin Ben Blood ei saanut pelikieltoa myöskään tapauksesta, jossa hän iski polvellaan Ilveksen Eemeli Suomea selkään.

Tilanne tapahtui torstain Ilves–Pelicans-välieräottelussa. Suomi makasi jäässä, kun Blood painoi polvellaan häntä selkään.

Liigan tilannehuone vei tapauksen eteenpäin, koska se määritti osaltaan polvitaklauksen merkistön.

– Bloodin toinen polvi on Suomen pelihousujen kohdalla ja toinen selän kohdalla. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Bloodin teko on sinänsä sääntöjen harmaalla oleva epäurheilijamainen ns. rottailu. Toisaalta delegaatio katsoo, että Bloodin painonsiirrolla aiheuttama paine Suomen selkään ei ole kovin merkittävä, kurinpidon raportissa selostetaan.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, ettei Bloodin tilanteessa ole sellaista vastustajan piittaamatonta vaarantamista, josta tulisi määrätä pelikieltoa, päätös kuuluu.

Tämän myötä Blood voi pelata lauantaina Pelicansin ja Ilveksen neljännessä välieräottelussa Tampereella. Pelicans johtaa sarjaa voitoin 2–1.

Blood oli jo aiemmin kurinpidon tutkinnassa, kun hän työnsi selästä Ilveksen Eemeli Suomea Lahdessa pelatussa toisessa välieräkamppailussa. Blood vältti myös tuolloin pelikiellon.


Lue myös:

    Uusimmat