Belgian GP:ssä ropissut jo 100 ruutua rangaistuksia – Massa ei hievahdakaan

Belgian F1-kisaan on jaettu yhteensä peräti 100 ruudun verran lähtöruuturangaistuksia.

Tuoreimpana rangaistukset annettiin Toro Rosson Daniil Kvjatille, jolle on vaihdettu polttomoottori, turbo ja lämpöenergiaa kierrättävä MGU-H-yksikkö. Jokainen on Kvjatille tämän kauden viides, joten hän sai yhteensä 20 lähtöruudun rangaistuksen.

Kovimman sanktion sai McLarenin Stoffel Vandoorne, jolle moottoriosien vaihto toi yhteensä 65 ruutua rangaistuksia.

Williamsin Felipe Massa sai puolestaan viiden lähtöruudun rangaistuksen, koska hän ei hiljentänyt kolmansissa harjoituksissa tuplakeltaisten lippujen aikana.

Viiden ruudun sanktiot tulivat myös Sauberin Marcus Ericssonille ja Pascal Wehrleinille, joilta vaihdettiin vaihdelaatikot.

Rangaistusten takia Vandoorne lähtee liikkeelle viimeisestä ruudusta. Muut rangaistus olivat muutenkin aika-ajon häntäpäässä. Kvjat putoaa hänen rinnalleen viimeiseen riviin. Sauberit ovat heidän edellään järjestyksessä Ericsson-Wehrlein. Massa ei putoa lopulta yhtään sijaa, sillä vain tallikaveri Lance Stroll nousee edelle ja 15:nneksi ajanut Vandoorne hänen taakseen.

Aika-ajossa hienosti kolmanteen osioon ajanut Jolyon Palmer jäi radan varteen Renault'n vaihdelaatikon petettyä, joten hän voi vielä saada rangaistuksen.

Lue myös:

    Uusimmat