Beirutissa on aloitettu vaarallisten aineiden poistaminen satamasta

6:53
Voimakas räjähdys tappoi yli 150 ihmistä Beirutissa elokuun alussa. Tältä tilanne näytti kolme viikkoa tapahtuneen jälkeen.

Libanonissa on aloitettu tulenarkojen aineiden siirtäminen pois satamasta. Viranomaisten mukaan satamassa jo valmiiksi työskennellyt saksalaisyritys Combi Lift alkoi tyhjentää säiliöitä pian sen jälkeen, kun sopimus allekirjoitettiin marraskuun 11. päivänä.

Syövyttäviä happoja sisältävät säiliöt ovat olleet varastoituina ulkovarastoalueella yli vuosikymmenen ajan. Sataman väliaikaisen johtajan mukaan kemikaalien siirtäminen on välttämätön ennalta ehkäisevä toimi, sillä jos aineet syttyisivät tuleen, "koko Beirut pyyhkiytyisi pois".

Säiliöiden sisältö on herättänyt huolta elokuun alussa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen. Yli 200 ihmistä kuoli ja ainakin 6  500 ihmistä loukkaantui, ja lisäksi suuria osia kaupungista ja sen infrastruktuurista tuhoutui.

Viranomaisten mukaan räjähdyksen aiheutti tuleen syttynyt ammoniumnitraatti, joka oli ollut satamassa takavarikoituna vuosia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja