BBC: Britannia onnistunut evakuoimaan diplomaattinsa Sudanista – myös Saksa aloittanut evakuoinnin

Britannia on onnistunut evakuoimaan diplomaattinsa sekä heidän perheensä pois Sudanista, kertoo BBC.

Asian vahvistaneen pääministeri Rishi Sunakin mukaan Britannian operaatio oli "monimutkainen ja nopea".

Maahan on kuitenkin Sunakin mukaan yhä jäänyt Britannian kansalaisia.

Puolustusministeri Ben Wallacen mukaan brittievakuoidut vietiin pääkaupunki Khartumin ulkopuolella sijaitsevalle lentokentälle, josta heidät lennätettiin pois maasta yön aikana.

Ulkoministeri James Cleverlyn mukaan diplomaatteihin oli kohdistunut uhkauksia, minkä vuoksi heidät oli evakuoitava kiireellisesti.

Myös Saksa on aloittanut kansalaistensa evakuoinnin

Myös Saksa on aloittanut kansalaistensa evakuoimisen pois Sudanista, kertovat sekä maan ulkoministeriö että puolustusministeriö Twitterissä.

Saksan mukaan operaatio toteutetaan yhteistyössä kumppanien kanssa, mutta se ei ole kertonut yksityiskohtia siitä, miten evakuointi toteutetaan.

Maan puolustusministeriön mukaan Saksa haluaa lennättää pois Sudanista mahdollisimman monta kansalaistaan ja auttaa mahdollisuuksiensa mukaan myös muiden maiden sekä EU:n kansalaisia.

Viranomainen AFP:lle: Ranska evakuoinut noin sata eri maan kansalaista Sudanista

Ranska on saanut lennätettyä pois Sudanista noin sata eri maiden kansalaista ensimmäisellä evakuointilennollaan, maan viranomainen on vahvistanut uutistoimisto AFP:lle.

Viranomaisen mukaan Ranska aikoo evakuoida myös sata muuta ihmistä tänä iltana toisella lennolla.

Ihmiset on lennätetty Sudanin pääkaupungista Khartumista Itä-Afrikan Djiboutiin, viranomainen kertoo. Viranomaisen mukaan operaatio oli erittäin hankala, sillä evakuoitujen oli ylitettävä taistelujen etulinja Khartumin ympärillä päästäkseen lentokoneeseen.

Lue myös:

    Uusimmat