Barcelonalaisia kehotetaan pysymään kodeissaan, jotta tiukat rajoitukset eivät palaisi

3:08
Katso yltä kooste siitä, milloin eri koronarajoitukset poistuvat Suomessa.

Katalonian aluehallinto kehotti perjantaina Barcelonan asukkaita pysymään kotona, ellei kotoa poistuminen ole täysin välttämätöntä.

Aluehallinnon mukaan edessä voisi vaihtoehtoisesti olla uusia liikkumisrajoituksia koronavirustartuntojen noustua jälleen kaupungissa. Barcelonassa on lähes neljä miljoonaa asukasta.

Aluehallinto määräsi myös muun muassa elokuvateatterien, teatterien ja yökerhojen sulkemisesta sekä kielsi yli kymmenen ihmisen kokoontumiset kaupungin alueella. Uusista linjauksista kertoi lehdistötilaisuudessa aluehallinnon edustaja Meritxell Budo.

Asukkailta on myös pyydetty, etteivät he pakenisi vapaa-ajanasunnoilleen kaupungin ulkopuolelle.

–  Meidän täytyy astua askel taaksepäin, ettemme joutuisi tulevina viikkoina palaamaan täysin koko väestön liikkumisen rajoittamiseen, Budo kertoi vain noin kolme viikkoa sen jälkeen, kun Espanja poisti koronarajoituksiaan.

Hänen mukaansa kaupungin asukkaiden on toimittava nopeasti ja päättäväisesti, ettei kaupunki löydä pian itseään samasta tilanteesta, jossa se oli maaliskuussa.

Paikallisten viranomaisten mukaan tartuntojen määrä on lähes kolminkertaistunut Barcelonassa viime viikosta.

Yli 28 400 koronakuolemaa

Koronaepidemian iskettyä Espanjaan maan pääministerin Pedro Sanchezin hallitus julisti kansallisen hätätilan maaliskuun 14. päivänä. Samalla maahan asetettiin maailmanlaajuisesti tiukimpiin kuuluvat rajoitustoimet.

Espanjassa on kirjattu yhteensä yli 28  400 koronaan liittyvää kuolemaa. Tartuntoja maassa on Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan varmistettu lähes 259  000.

Väkilukuun suhteutettuna Espanjassa on Worldometer-tarkkailusivuston mukaan miljoonaa asukasta kohden varmistettu 6  543 koronavirustartuntaa ja kirjattu 608 koronakuolemaa.

Maailmanlaajuisesti eniten koronatartuntoja ja kuolemia on Yhdysvalloissa, jossa vastaavat suhdeluvut ovat 11  228 ja 427.Suomessa taas miljoonaa asukasta kohden on Worldometerin mukaan varmistettu 1  318 tartuntaa ja kirjattu 59 koronakuolemaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja