Mainos

Bangkokissa odotetaan tulvapiikkiä

Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa seurataan uhkaavan tulvatilanteen kehittymistä. Tulvapiikin uskotaan ajoittuvan iltapäivään, jolloin tulvavesi ja nousuvesi kohtaavat, kertoo konsuli Pirjo Leino Suomen suurlähetystöstä Bangkokista. Tuolloin selviää, riittävätkö kaupunkia suojaavat hiekkasäkit pitämään nousevan veden loitolla.

– Illalla vesi Bangkokin kanaaleissa oli vielä normaalilla tasolla, mutta tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti, Leino kertoo.

Monsuunisateiden aiheuttamat tulvat vaikeuttavat tällä hetkellä elämää eri puolilla Kaakkois-Aasiaa. Myös suomalaisten suosikkilomakohde Thaimaa kärsii pahimmista tulvista vuosikymmeniin. Tulvat ovat vaatineet jo lähes 300 ihmisen hengen, ja jopa satoja tuhansia ihmisiä on jouduttu evakuoimaan vesimassojen tieltä. Rankkasateiden pelätään aiheuttavan myös mutavyöryjä.

– Tällä on ollut jo niin yksittäisiin ihmisiin kuin teollisuuteen ja maatalouteen hurjat vaikutukset, joiden lopulliset tuhot pystytään sanomaan vasta, kun tilanne on ohi, Leino sanoo.

"Tunnelma Bangkokissa rauhallinen"

Turisteja ei lähetysten tietojen mukaan ainakaan toistaiseksi ole jouduttu evakuoimaan. Konsuli kuitenkin muistuttaa, että eri puolilla Thaimaata asuu noin parituhatta suomalaista.

Koko maan kattavaa hätätilaa ei ole toistaiseksi julistettu. Suomen Bangkokin lähetystön mukaan tunnelma ainakin Bangkokissa on toistaiseksi rauhallinen. Ihmisiä on kehoitettu varautumaan tulvaan hankkimalla ruokaa ja vettä sekä seuraamalla tilanteen kehittymistä.

Myös matkailijoiden tulisi pitää itsensä ajan tasalla. Konsuli suosittaa seuraamaan suurlähetystön nettisivuja ja Facebook-päivityksiä sekä uutisointia. Matkailijan kannattaa varautua nopeisiin muutoksiin myös pitämällä huolta rahoista ja passeista.

– Tietysti ihmisten kannattaa pitää kaikki rahat ja passit mukana tai ainakin lähellä, että jos joutuu lähtemään, niin ainakin perusasiat ovat mukana, Leino ohjeistaa.

Lentoyhteyksiin tulvatilanne ei ole suurlähetystön tietojen mukaan vielä vaikuttanut. Sen sijaan maantiet ja raideliikenne ovat lamaantuneet etenkin maan keskiosissa.

– Liikkuminen maan eri osien välillä ei ole helppoa, tai jopa edes mahdollista.

Katso Tuomas Forsellin juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.