Mainos

Bandidos-tilojen piiritys päättyi rauhallisesti

Bandidos-moottoripyöräjengin tilojen piiritys Varkaudessa on ohi. Komisario Jyrki Haapalan mukaan tilanteen purkaminen sujui rauhallisesti. Poliisi on ottanut kiinni kerhotiloista kuusi ihmistä.

Moottoripyöräjengin kerhotiloja vastapäätä ollut talo syttyi tuleen kello 13.55. Palavasta talosta pelastui kolme lasta sekä aikuinen mies. Talossa asuneen miehen ja moottoripyöräjengin välille oli tullut riitaa ennen tulipaloa.

Talosta pelastetuilla ei poliisin mukaan ole ollut mitään yhteyksiä moottoripyöräjengiin. Poliisi epäilee, että tulipalon sytytti joku jengin jäsenistä.

- Meillä on erittäin todennäköiset syyt epäillä, että joku jengin jäsenistä on sytyttänyt palon. Tämä asia selvitetään heti, kun kerhotiloissa olleet ihmiset on saatu poliisin kuultavaksi, komisario Haapala kertoo.

Bandidoksen jäsen "Juice" kiisti puhelimitse, että joku jengin jäsenistä olisi sytyttänyt tulipalon.

- Tämä mustamaalaaminen virkavallan puolelta alkaa mennä jo överiksi. He syyttävät, että me poltamme naisia ja lapsia. Meillä ei ole mitään tekemistä tämän palon kanssa, jengin jäsen vakuuttaa.

Hänen mukaansa Varkauden kerhotilalla oli eilen ollut yhteiskuvaus tulevaa joulukorttia varten. Paikalla oli hänen tietojensa mukaan satakunta ihmistä, joista osa oli jo poistunut paikalta piiritystilanteen alkaessa.

Laajat turvatoimet

Puurtilassa piiritystilannetta oli purkamassa kymmenkunta poliisiyksikköä Varkaudesta ja Kuopiosta. Lisäksi paikalla oli poliisin taktinen ensiapuryhmä sekä räjähteisiin erikoistunut Tepo-ryhmä. Haapalan mukaan poliisi oli pyytänyt lisäapua myös puolustusvoimilta siltä varalta, että tilanne olisi mennyt pidemmälle.

-Poliisi joutui jo pelkästään eilisen tapahtuman vuoksi järjestämään valtavan operaation, jolla voitiin turvata muun yhteiskunnan turvallisuus.

Poliisi otti kiinni kerhotiloissa kuusi ihmistä. Seuraavaksi poliisi alkaa selvittää, mikä osuus heillä on paikalla syttyneeseen tulipaloon. Bandidos-jengin edustaja kiistää, että joku heistä olisi sytyttänyt tulipalon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.