Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Baijerilaisia reseptejä

Julkaistu 21.10.2003 11:40

Garmisch-Partenkirchen,

Baijerilainen oluen ystäväBaijerilainen oluen ystäväCopyright MTV3i/AP GraphicsBank 2003

Leberkäse

500 g erittäin hienoksi jauhettua porsaan jauhelihaa
250 g karkeaksi jauhettua porsaan jauhelihaa
100 g erittäin hienoksi jauhettua porsaan maksaa
suolaa
meiramia

Sekoita kaikki ainekset hyvin, mieluimmin monitoimikoneessa. Mikäli haluat leberkäseen punertavan värin, lisää siihen hieman nitriittisuolaa. Paista uunissa, mieluimmin vesihauteessa 180 asteessa 1-1,5 tuntia.

Baijer

Bayrische kartoffelklösse - baijerilaiset perunapyörykät

4 vehnäsämpylää
1,25 dl maitoa
1 kg raakoja perunoita
0,5 kg keitettyjä perunoita
suolaa

Kostuta sämpylät kuumalla maidolla. Kuori ja raasta perunat ja sekoita keskenään raaste, pehmyt sämpyläaines sekä keitetty perunasurvos. Suolaa. Muovaa kostein käsin taikinasta pyöryköitä ja hauduta niitä suolalla maustetussa juuri ja juuri kiehuvassa vedessä kunnes ne nousevat pintaan. Tämä kestää noin 15 minuuttia.
Huom! Vesi ei saa kiehua täysillä, silloin pyörykät hajoavat. Tarjoa porsaan-, ankan- tai naudanpaistin kanssa.

(MTV3-STT-Pirkko-Liisa Summa)

Lisää aiheesta:

Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksenLily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yliMiten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiäLasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpalojaYksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHuijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"
Lifestyle
Baijer
Copyright MTV3i/AP GraphicsBank 2003

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen

  • 20:37
    Ihmissuhteet

    Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

  • 18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • 17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • 16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan