Baijerilaisia reseptejä

Garmisch-Partenkirchen,

Leberkäse

500 g erittäin hienoksi jauhettua porsaan jauhelihaa
250 g karkeaksi jauhettua porsaan jauhelihaa
100 g erittäin hienoksi jauhettua porsaan maksaa
suolaa
meiramia

Sekoita kaikki ainekset hyvin, mieluimmin monitoimikoneessa. Mikäli haluat leberkäseen punertavan värin, lisää siihen hieman nitriittisuolaa. Paista uunissa, mieluimmin vesihauteessa 180 asteessa 1-1,5 tuntia.

Bayrische kartoffelklösse - baijerilaiset perunapyörykät

4 vehnäsämpylää
1,25 dl maitoa
1 kg raakoja perunoita
0,5 kg keitettyjä perunoita
suolaa

Kostuta sämpylät kuumalla maidolla. Kuori ja raasta perunat ja sekoita keskenään raaste, pehmyt sämpyläaines sekä keitetty perunasurvos. Suolaa. Muovaa kostein käsin taikinasta pyöryköitä ja hauduta niitä suolalla maustetussa juuri ja juuri kiehuvassa vedessä kunnes ne nousevat pintaan. Tämä kestää noin 15 minuuttia.
Huom! Vesi ei saa kiehua täysillä, silloin pyörykät hajoavat. Tarjoa porsaan-, ankan- tai naudanpaistin kanssa.

(MTV3-STT-Pirkko-Liisa Summa)

Lue myös:

    Uusimmat