Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Baijerilaisia reseptejä

Julkaistu 21.10.2003 11:40

Garmisch-Partenkirchen,

Baijerilainen oluen ystävä

Baijerilainen oluen ystäväCopyright MTV3i/AP GraphicsBank 2003

Leberkäse

500 g erittäin hienoksi jauhettua porsaan jauhelihaa
250 g karkeaksi jauhettua porsaan jauhelihaa
100 g erittäin hienoksi jauhettua porsaan maksaa
suolaa
meiramia

Sekoita kaikki ainekset hyvin, mieluimmin monitoimikoneessa. Mikäli haluat leberkäseen punertavan värin, lisää siihen hieman nitriittisuolaa. Paista uunissa, mieluimmin vesihauteessa 180 asteessa 1-1,5 tuntia.

BaijerBaijerCopyright MTV3i/AP GraphicsBank 2003

Bayrische kartoffelklösse - baijerilaiset perunapyörykät

4 vehnäsämpylää
1,25 dl maitoa
1 kg raakoja perunoita
0,5 kg keitettyjä perunoita
suolaa

Kostuta sämpylät kuumalla maidolla. Kuori ja raasta perunat ja sekoita keskenään raaste, pehmyt sämpyläaines sekä keitetty perunasurvos. Suolaa. Muovaa kostein käsin taikinasta pyöryköitä ja hauduta niitä suolalla maustetussa juuri ja juuri kiehuvassa vedessä kunnes ne nousevat pintaan. Tämä kestää noin 15 minuuttia.
Huom! Vesi ei saa kiehua täysillä, silloin pyörykät hajoavat. Tarjoa porsaan-, ankan- tai naudanpaistin kanssa.

(MTV3-STT-Pirkko-Liisa Summa)

Lisää aiheesta:

Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta kierukoita – naisterveydestä Suomen kärkivientituote?Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttääAntibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosiSaako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisiPieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nytYhdysvaltalaiselta biohakkerilta outo neuvo saunojille – "Suomalaisellehan se olisi ihan älytön ajatus"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:12
    Ehkäisy

    Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta kierukoita – naisterveydestä Suomen kärkivientituote?

  • 06:29
    Ruoka

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • 00:15
    Sairaudet ja taudit

    Antibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi

  • Eilen19:21
    Pyöräily

    Saako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisi

  • Eilen19:15
    Lääketiede

    Pieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nyt