Mainos

Avomaan kurkkusato valmistumassa

Avomaan kurkun korjuu alkaa noin viikon kuluttua. Sato on määrältään hyvä, mutta laatu kärsii märästä kelistä. Pääsatoalue on Varsinais-Suomessa.

Agrologi Ilpo Hartikainen Farma Maaseutukeskuksesta sanoo, että ilmat saisivat muuttua heti aurinkoisiksi, sillä kurkkukaan ei ole mikään vesikasvi, vaikka se pitää lämpimästä ja kosteasta. -Kurkun juuristo kaipaa ilmaa. Jos happi katoaa maasta, kurkku kärsii. Jos satokausi jatkuu elokuun loppuun, saadaan lähes normaali sato. Kurkku ei kestä yhtään pakkasia, Hartikainen selostaa.

Avomaan kurkkua viljellään lounaisrannikolla Perniöstä Vakka-Suomeen. Sen viljely on pääosaltaan sopimusviljelyä. Pienet pakkaamot solmivat sopimuksia ja ostavat kurkkua, josta ne tekevät säilykkeitä. Suomessa pystyttäisiin tuottamaan kotimaan kurkkua riittävästi oman tarpeeseen.

-Teollisuus tuo valitettavasti kurkkua Hollannista, vaikkei kurkku kestä kuljetusta. Ulkomailta tulee aika surkean näköistä tavaraa, Hartikainen pahoittelee. Hinta ja määrä ratkaisevat, saavatko puutarhakasvit, kuten kurkku, EU:n tukea. Tänä vuonna kurkku saanee vähän EU-tukea. Muovihuoneissa kasvanutta kotimaankurkkua on ollut kaupassa kesäkuun puolivälistä lähtien.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.