Avi muistuttaa: Työnantajan täytyy luetteloida koronalle altistuneet kaikilla aloilla – "Moni on ollut hämmentynyt"

Koronan jäljitystyö vaikeutunut Vantaalla – altistuneiden määrä moninkertaistunut 2:16
Koronan jäljitystyö vaikeutunut Vantaalla – altistuneiden määrä moninkertaistunut

Työnantajan on pidettävä luetteloa työtekijöistä, jotka ovat altistuneet työssä koronalle tai muille vaarallisille biologisille tekijöille, Aluehallintovirasto tiedottaa ja korostaa, että velvollisuus koskee kaikkia aloja.

– Moni työnantaja on ollut hämmentynyt siitä, mitä luettelointivelvollisuus tarkoittaa ja ketä se koskee, kertoo ylitarkastaja Arja-Liisa Sikiö Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Vielä ennen koronapandemiaa altistuneiden luettelointi oli käytössä lähinnä sosiaali- ja terveysalalla, jäte- ja jätevesihuollossa sekä maa- ja metsätaloudessa,. joissa voi altistua biologisesti vaarallisille aineille.

Työnantajat voivat saada tietoa altistuneiden luetteloinnista osoitteesta tyosuojelu.fi, johon työsuojelutarkastajat ovat koonneet aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

Altistuneiden luetteloa käytetään apuna esimerkiksi koronajäljityksessä.Työsuojelutarkastajat valvovat luettelon pitämistä.

Koronaepidemian vuoksi tarkastuksia tehdään myös toimialoille, joilla biologisia tekijöitä ei ole aiemmin juuri huomioitu, kuten kuljetusalalle, kouluihin ja kaupan alalle.

Lue myös:

    Uusimmat