AVAn helmet keväällä 2012, tutustu ohjelmistoon!

AVA jatkaa voimakasta painotustaan laatuun ja elämyksellisyyteen myös keväällä 2012.

Uusi vuosi tuo ruutuun klassikkoelokuvia, oivaltavia sarjoja ja koukuttavaa draamaa. Ohjelmistossa jatkavat myös monet tutut suosikit.

Elokuvat

AVAn elokuvissa syvennytään legendaan nimeltä Marilyn Monroe. Platinablondin elokuvista nähdään:

Herrat pitävät vaaleaveriköistiä (5.1. kello 21)

Kesäleski (12.1. kello 21)

Dokumentti Marilynin viimeiset sessiot (4.1. kello 21).

Tämän lisäksi nähdään palkitun ranskalaisen elokuvaohjaajan Eric Rohmerin töitä peräti kuuden elokuvan verran. Rohmerin ohjauksista esitetään:

Lentäjän vaimo (19.1. klo 21)

Ihana avioliitto (26.1. klo 21)

Pauline rantatyttö (2.2. klo 21)

Täysikuu Pariisissa (9.2. klo 21)

Vihreä sade (16.2. klo 21)

Ystävättäreni poikaystävä (23.2. klo 21)

Kevään aikana nähdään runsaasti muitakin tunnettuja leffatähtiä, kuten Heather Graham, Jude Law, Kate Winslet, Cameron Diaz ja George Clooney.

Design

Taidemaailman huipulle ke klo 20 alkaen 4.1.

Taidemaailman huipulle palaa ruutuun toisen tuotantokauden jaksoin. Top Chefin ja Muodin huipulle -sarjojen tekijöiden tuottamassa sarjassa eri alojen taiteilijat kilpailevat 100 000 dollarin pääpalkinnosta sekä omasta näyttelystä huippumuseossa. Toisella tuotantokaudella kilpailu kiristyy, kun mukana on menestyneitä taitelijoita ja taideyliopistojen huippuoppilaita ja viikoittaiset tehtävät vaihtelevat aina katutaiteesta ja valokuvauksesta klassisiin asetelmiin ja veistoksiin. Mentorina jatkaa tunnettu taidekauppias Simon de Pury ja juontajana China Chow.

Grand Designs pe klo 21 alkaen 24.2

7. tuotantokausi alkaa! Tyylin, rakentamisen, sisustuksen ja arkkitehtuurin ykkösohjelma, joka esittää alan parhaiden ammattilaisten sisustusvinkit. Briteissä huippusuosittu Grand Designs on täynnä ainutlaatuisia ja kunnianhimoisia talonrakennusprojekteja, hienoa arkkitehtuuria ja huippu-designia.

Kuka ihmeen Jackson Pollock? ti 3.1. klo 21

Mistä tunnistaa aito taideteos? Valloittavassa dokumentissa entinen rekkakuski, 73-vuotias Teri Horton saa kuulla, että hän mahdollisesti omistaa aidon Jackson Pollockin teoksen. Teri osti aikanaan paikallisesta halpahallista maalauksen, jonka hän suunnitteli antavansa ystävälleen lahjaksi. Kookas ja värikäs taulu ei kuitenkaan mahtunut ystävän kotiin, joten Teri päätti laittaa taulun pihakirpputorilleen myyntiin. Sattumalta paikalle tullut taideopettaja kuitenkin kertoi, että työ saattaisi hyvinkin olla alkuperäinen Jackson Pollockin työ. Tästä lähti liikkeelle prosessi, jossa Teri ystävineen pyrkii selvittämään taulun alkuperän.

Sisustuksen maailma pe klo 20 alkaen 30.3.

Kattava ranskalainen sarja SISUSTUKSEN MAAILMA esittelee ilmiöitä, suunnittelijoita ja tyylejä sisustuksen ja arkkitehtuurin maailmasta. Viikoittaisen sisustuskohteen lisäksi jaksoissa tutustutaan huippusuunnittelijoihin ja heidän koteihinsa, ja käydään läpi uusimpia trendejä. Designin ystäville esitellään myös kuumimmat uutuusravintolat, butiikit ja hotellit ympäri maailmaa.

Huippukoti haussa ma klo 20 alkaen 2.1.

Toisen tuotantokauden jaksoja. Brittiläinen realitysarja, jossa ylpeät asunnonomistajat esittelevät persoonallisia kotejaan ja tavoittelevat 25.000 punnan voittopottia. Juontajat Melissa Porton, Charlie Luxton ja Russell Harris valitsevat jokaisessa jaksossa parhaan kolmesta omaperäisen kauniista ja vaikuttavasta kodista. Kahdeksan finalistia pääsee lopulta kilpailemaan kunniasta omistaa Britannian paras koti.

Ilmiöt

AVA Dokumentit ti klo 21 alkaen 24.1.

AVAn dokumenttipaikan valtaavat keväällä kiehtovat ja luonnonläheiset dokumentit, joissa kuvataan mm. vuorikiipeilyn haasteellisuutta Ranskan Alpeilla (Matkalla huipulle 24.1. klo 21) ja sitä, miten vain 16-vuotias Jessica Watson purjehti menestyksekkäästi maapallon ympäri kaikkien aikojen nuorimpana yksinpurjehtijana (Jessica Watson - kohti unelmaa 7.2. klo 20). Pääsemme myös seuraamaan kahdeksanhenkistä Karenan perhettä, jonka keulahahmo Peter Karena haluaa perheen elävän mahdollisimman luonnonmukaisesti Uuden Seelannin takamailla (Oman tien kulkijat 31.1. klo 21).

Pieniä ihmeitä ke klo 21 alkaen 11.1.

Jokaikinen minuutti Britanniassa syntyy lapsi, vuoden jokaisena päivänä. Pieniä ihmeitä käsittelee lapsen syntymän ikimuistoista päivää brittiläisessä synnytyssairaalassa huiman neljänkymmenen kameran voimin. Lapsen syntymisen mullistava kokemus pystytään taltioimaan aidosti, dramaattisesti ja tunteellisesti unohtamatta hauskojakin hetkiä, kun tulevia vanhempia ja sairaalan henkilökuntaa seurataan aina sairaalan vastaanotosta kotiin pääsyn hetkeen saakka.

Kadonneen jäljillä (USA) ma klo 22 alkaen 30.1.

Huippusuositun Kadonneen jäljillä -ohjelman jenkkiversiossa amerikkalaiset etsivät kadonneita läheisiään. Tunteet ovat pinnalla, kun toisistaan erossa olleet kohtaavat. Ohjelman juontaa empaattinen Tim Green.

Draama

House to ja pe klo 20 alkaen 5.1.

AVAlla nähdään kertauksena mustaa huumoria viljelevän sairaalasarjan 5. tuotantokauden jaksot juuri ennen kuin 6. tuotantokausi starttaa MTV3:lla! Palkitun ja kiitellyn draamasarjan lumovoima perustuu pitkälti kyynisen tohtori Housen (Hugh Laurie) persoonaan. Laurie voitti parhaimman miespääosan Golden Globe -palkinnon 2006 ja 2007.

Samaa sukua la klo 21 alkaen 28.1.

Lämminhenkisen perhedraaman toisen tuotantokauden jaksot nähdään AVAlla ensiesityksenä. Samaa sukua kertoo Bravermanien värikkäästä perhe-elämästä. Neljä aikuista sisarusta jakavat jokapäiväiset päänsärkynsä, sydänsurunsa ja vanhemmuuden ilonsa, kun Sarah Braverman, kahden lapsen yksinhuoltaja, palaa vanhempiensa ja sisarustensa luo Berkeleyhin. Topakka isä Zeek ja yhtä vahva äiti Camille koettavat setviä omia pulmiaan samalla kun stressaantunut jälkikasvu omiaan. Sarjan on tuottanut mestariohjaaja Ron Howard, ohjelman pääosissa nähdään muun muassa Peter Krause (Mullan alla) ja Lauren Graham (Gilmoren tytöt). Parenthood perustuu samannimiseen 1980-luvun hittielokuvaan.

Maria Wern: Outoja lintuja su klo 21 alkaen 15.4.

Ruotsalaisen Anna Janssonin menestysdekkareihin perustuvassa sarjassa etsivä Maria Wern (Eva Röse) selvittää lintuharrastaja Ruben Nilssonin kuolemaa. Kun lisää uhreja tuodaan sairaalaan, lääkärit tekevät pelottavan diagnoosin: Ruotsiin on levinnyt tappava lintuinfluenssavirus.

Lifestyle

Viimeinen miljonääri su klo 21 alkaen 8.1.

Nyt otetaan nuorista yrittäjistä mittaa! Britannian menestyneimmät nuoret yrittäjät kilpailevat siitä, kuka saa luotua menestyksekkäimmän yrityksen. Kilpailua käydään tinkimättömällä asenteella ja kuudessa kaupungissa ympäri maailmaa.

Ravintolat syynissä su klo 21 alkaen 26.2.

Ravintolat syynissä -sarjassa autetaan selviytymisensä kanssa kamppailevia brittiravintoloita. Arvostetun lontoolaisen ravintolan johtaja Fernando Peire tutustuu ravintoloihin tavallisena asiakkaana ja ruotii perusteellisesti saamaansa ruokaa ja palvelua. Tämän jälkeen on henkilöllisyyden paljastamisen ja hyvien neuvojen vuoro.

Britannian kauneimmat kodit ma klo 20 alkaen 5.3.

Melissa Porter ja Rhodri Owen etsivät Brittien unelmakotia tässä lifestyle-sarjassa. Kiinteistöt on jaettu kolmeen hintaryhmään: neljännesmiljoonan, puolen miljoonan ja miljoonan punnan kiinteistöihin. Nämä hintavat kodit edustavat Britannian parhaimmistoa niin arkkitehtuurin, sijaintinsa kuin persoonallisuutensakin puolesta. Talot vaihtelevat viktoriaanisista kodeista aina merenranta- ja joenrantakiinteistöihin.

Pikauusinnat

AVAlla nähdään useita kärkiohjelmia pikauusintana MTV3:lta. Jos siis lempisarjasi jakso jäi näkemättä, löydät sen helposti AVAlta. Pikauusintana nähdään muun muassa uutuussarjat Helsingin herra ja Hansin matkassas ekä tutut suosikit Salatut elämät, Kadonneen jäljillä, Korkojen kera, Tyylivarkaat ja Pientä pintaremonttia. Ulkomaisista sarjoista nähdään pikauusintana Kosto.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja