AVA Draama: Aurélien-sarja hurmaa vanhanajan romantiikalla

Louis Aragonin romaaniin perustuva kaksiosainen draama kertoo Pariisin huvituksissa elämänsä viettäneen poikamiehen Aurélien (Olivier Sitruk) ja maalta muuttaneen naimissa olevan Bérenicen (Romane Bohringer) romanttisen ja myrskyisän rakkaustarinan.

Ensimmäisen maailmansodan päätyttyä nuori Aurélien on lopen kyllästynyt latistuneeseen pariisilaiseen elämäntyylin. Kirjallisuuden taideympyrät ja kimalluksen täyteiset hulvattomat pariisilaisyöt eivät enää miestä kiinnosta.

Kun Aurélienin ystävä esittelee tälle juuri maalta kaupunkiin saapuneen Bérénicen, kaikki muuttuu. Bérénice ja Aurélien ovat toistensa täysiä vastakohtia: Bérénice on vakaassa avioliitossa, Aurélien on huikentelevainen yksineläjä, Bérénice ei tunne Pariisia ja kaupunkilaista elämäntyyliä, Aurélien tuntee kaupungin kuin omat taskunsa, Bérénice on intohimoinen elämän rakastaja, Aurélien on ainainen pessimisti.

Jokin kaksikon välillä on kuitenkin selvää, he eivät voi olla erossa toisistaan. Bérénice, joka ei koskaan edes harkinnut olevansa uskoton miehelleen, ajautuu nyt kuin väistämättä Aurélien syliin.

Yhden 1900-luvun kirjallisuuden suurimman rakkaustarinan filmatisointi on täynnä traagisia käänteitä, kauniita pukuja ja näyttäviä maisemia sijoittuen ensimmäisen maailmansodan jälkeiseen surrealismin ja jazzin värittämään Pariisiin.

AVA Draama: Aurélien keskiviikkoisin klo 21.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat