Mainos

Autonkierrätyskampanja käyntiin

Kun romutettavan auton vie Suomen Autokierrätyksen valtuutettuun vastaanottopisteeseen, saa arvosetelin, joka on 500 euron arvoinen uuden auton ostossa ja 200 euron arvoinen käytetyn auton hankinnassa.

Suomessa romutetaan vuosittain 100 000-140 000 autoa, mutta vain viidesosa romutetaan lainmukaisen järjestelmän kautta. Tänään käynnistyvä Kierrätysarvoa-kampanja haluaa saada autot kiertämään ympäristöystävällisesti lain vaatimalla tavalla.

Kun auton viimeinen omistaja vie auton Suomen Autokierrätyksen valtuutettuun vastaanottopisteeseen, hänelle annetaan romutustodistus, ja auto poistetaan rekisteristä veloituksetta. Omistaja saa myös arvosetelin, joka on 500 euron arvoinen uuden auton ostossa ja 200 euron arvoinen käytetyn auton hankinnassa.

Kampanjan avanneen liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen mielestä autoverotuksen painopistettä tulisi siirtää hankinnan verotuksesta käytön verotukseen. Ministeri myös vetosi autoilijoihin, että nämä tekisivät ympäristöteon ja toimittaisivat vanhan autonsa viralliseen kierrätysjärjestelmään.

Suomen Autokierrätys järjestää vuoden loppuun saakka jatkuvan kampanjan yhteistyössä Jylhän Metalliromun ja Stena Metallin kanssa. Viime vuonna järjestetystä kampanjasta on hyviä kokemuksia: kierrätettyjen autojen määrä kolminkertaistui kampanja-aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.