Mainos

Autolautta ja Suomenlinnan lautta törmäsivät

Viking Linen Gabriella ja Suomenlinnan Ehrensvärd-lautta törmäsivät aamulla Helsingin edustalla. Poliisi epäilee Ehrensvärdin kapteenia ruorijuopumuksesta.

Viking Linen autolautta Gabriella ja Suomenlinnan matkustaja-autolautta Ehrensvärd törmäsivät toisiinsa aamulla Helsingin edustalla. Ehrensvärdillä yksi miehistön jäsen sai rytäkässä haavan päähänsä ja toinen loukkasi lievästi kätensä.

Helsingin poliisi epäilee, että Ehrensvärdin kapteeni oli alkoholin vaikutuksen alainen. Tapausta selvitetään epäiltynä vesiliikennejuopumuksena sekä työtapaturmatutkintana.

Kolari sattui puoli kymmenen kieppeillä Kruunuvuoren selällä. Alukset tulivat vastakkaisista suunnista, ja niiden keulaosat saivat sivukosketuksen. Gabriella selviytyi kolarista ilman suurempia vaurioita. Ehrensvärdillä vahingoittui keularamppi sekä kolme kyydissä ollutta autoa. Katajanokan ja Suomenlinnan välinen lauttaliikenne keskeytyi onnettomuuden vuoksi.

Johtokeskusupseeri Timo Auranen Suomenlahden merivartiostosta arvioi, että törmäys oli todella vaarallinen Gabriellaa paljon kevyemmälle ja pienemmälle Ehrensvärd-lautalle.

-Siinä on ilmeinen kaatumisvaara ollut tuossa tilanteessa, Auranen sanoo.

Onnettomuuden syytä tutkitaan. Merellä oli aamulla sumua, mikä haittasi näkyvyyttä.

Suomenlinnan liikenne Katajanokalta poikki

Katajanokan ja Suomenlinnan välinen lauttaliikenne keskeytyi onnettomuuden vuoksi, sillä Ehrensvärd-lautta lähti telakalle. Kauppatorilta liikennöivät lautat kulkevat kuitenkin normaaliaikataulujen mukaan.

Katajanokalta lähtenyt alus on hoitanut Suomenlinnan huoltoliikennettä, sillä edes suurempaan Kauppatorilta liikennöivään lauttaan ei mahdu kuin kaksi henkilö- tai pakettiautoa. Suomenlinnan Liikenne Oy:n toimitusjohtaja Jorma Salopelto arvioi, että Ehrensvärdin korjaus saattaa kestää ehkä viikon verran.

-Pyrimme etsimään korvaavaa alusta, mutta tällä hetkellä meillä ei ole sitä tiedossa, Salopelto kertoi. -Sellaisia aluksia, jotka jäissä kykenevät liikennettä hoitamaan, niin niitä ei kovin paljon Suomessa ole. Toimitusjohtaja ei muista, että Suomenlinnan lautat olisivat aiemmin joutuneet vastaavaan kolariin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.