Mainos

Auto kirjaimellisesti lensi kuin tyhjästä päiväkeskuksen takapihalle – "Osalla porukasta taisi kädetkin täristä"

0:33

Rovaniemen Päiväkeskuksen keskiviikkopäivä sai yllättävän käänteen, kun auto kirjaimellisesti lensi kuin tyhjästä Päiväkeskuksen takapihalle iltapäivällä kello kolmen aikaan.

Rovaniemen Päiväkeskuksen toiminnanohjaaja Henna Kelloniemi istui eilen kollegansa ja asiakkaansa kanssa pöydän ääressä, kun he havahtuivat kovaan ääneen: ikään kuin lumi olisi tullut ryminällä alas katolta. Pöydän ääressä istunut seurue havaitsi nopeasti, ettei kyse ollut lumesta vaan jostakin aivan muusta.

– Talomme takapihalle, aivan ikkunan alle, tupsahti auto, toiminnanohjaaja Kelloniemi kertaa tapahtunutta.

Mistä auto oikein ilmestyi?

Rovaniemen Päiväkeskus sijaitsee aivan Rovaniemen keskustan liepeillä; Erottajan Shellin takana, Valtatie 4:n ja Hallituskadun risteyksessä. Miten se oli voinut päätyä Päiväkeskuksen takapihalle, eikä esimerkiksi Valtatie 4:lle?

Kelloniemi uskoo, että auto olikin tullut Poromiehentietä pitkin. Auto oli tullut suoraan Hallituskadun yli ja lentänyt Tommin sillan jatkeena olevan kaiteen läpi, minkä jälkeen ilmalento jatkui Rovaniemen Päiväkeskuksen ikkunan alle.

– En osaa arvioida, montako metriä auto lensi, ehkä noin 20 metriä, Kelloniemi pohtii.

Tilanne olisi voinut päättyä pahasti 

Päiväkeskuksen henkilökunta soitti tapahtuneen jälkeen välittömästi hätänumeroon.

– Paikalle tuli poliisi, palolaitos ja ambulanssi, ja he ottivat tilanteen haltuun. Onneksi ollaan tässä keskustassa, niin viranomaiset saapuivat nopeasti paikalle, Kelloniemi kertaa.

Autonkuljettaja pääsi omin avuin ulos autosta, ja henkilövahingoilta vältyttiin.

Vaikka onnettomuus saikin lopulta onnellisen lopun, tilanne olisi voinut saada päättyä huomattavasti dramaattisemminkin: kuljettajan auto olisi voinut suistua ruuhkaiselle nelostielle tai se törmätä Päiväkeskuksen seinään.

– Aidasta meni ainoastaan muutama pystylauta rikki. Yllättävän tarkasti auto ohjautui ikkunan alle, toiminnanohjaaja huokaisee.

Suhtauduttiin huumorilla

Rovaniemen Päiväkeskuksen arki jatkui välikohtauksen jälkeen kalenterimerkintöjen mukaan 30-vuotisjuhlien suunnittelupalaverilla, jossa tapahtunutta vielä kerrattiin säikähdyksen jälkeen.

– Siinä vielä kahviteltiin ja ihmeteltiin tätä asiaa. Osalla porukasta taisi kädetkin täristä, kun tapahtuma oli niin erikoinen, toiminnanohjaaja Kelloniemi muistelee.

Erikoiseen tapahtumaan suhtauduttiin lopulta myös huumorilla:

– Nyt pitää kirjoittaa liikennelauluun lisäys, että kun pitää ensiksi katsoa vasempaan ja sitten oikeaan, niin jatkossa kannattaa katsoa myös ylöspäin, toiminnanohjaaja Kelloniemi naurahtaa.

Tapahtuma pääsee mitä luultavimmin myös historiankirjoihin.

– Ajattelimme, että tästäkin riittää asiakkailla muistelemista pitkäksi aikaa! Kenties se kerrotaan sitten seuraavassa historiikissa, Päiväkeskuksen Instagram-julkaisussa pohditaan. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja