Mainos

Australiassa valmistaudutaan kiistaan kengurunlihasta

Kengurunlihaa tulee olemaan vaikea markkinoida ihmisille ruokalihana, raportoi Australian hallitus.

Australiassa suunnitellaan noin 500 kengurun harvennusta, sillä rajusti kasvanut kengurukanta on alkanut uhata Australian muita eläinlajeja. Nyt Australian viranomaisilla on täysi työ vakuutella ihmisiä siitä, että pomppivien pussieläinten harvennus on inhimillinen teko ympäristön kannalta.

Australian eläinoikeusaktivistit valmistautuvat protestoimaan suunniteltua 500 kengurun harvennusta vastaan. Heidän mukaansa harvennus ei ole oikea keino ratkaista kenguruongelmaa, vaan ne pitäisi ottaa kiinni ja siirtää toiseen osavaltioon.

. (Englanniksi)

Villit kengurut ovat pesiytyneet Canberran lähistöllä sijaitsevan armeijan tukikohdan laidalla sijaitseville pelloille.

Joka vuosi Australiassa metsästetään kolme ja puoli miljoonaa kengurua niiden lihan vuoksi. Australian hallitus kuitenkin sallisi jopa liki seitsemän miljoonaan kengurun teurastamisen.

Australiassa on arviolta 60 miljoonaa villiä kengurua. Kengurun lihan myynti on ollut maassa sallittua jo 30 vuoden ajan. Kengurunlihateollisuus työllistää yli 4000 ihmistä ja tuottaa noin 200 miljoonaa dollaria vuodessa. Kengurunliha kelpaa niin ihmisille kuin eläimillekin. Myös eurooppalaiset ovat päässeet kengurunlihan makuun: etenkin Saksassa kysyntää on paljon.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.