Aurinkoiset annosvuoat 12.10.2001

Toim. Kati Nappa

Vieraana tiedottaja Sinikka Saikkonen/Finfood Kotimaiset kananmunat. Ohjelmassa selviää minkälaisia munia ja munatuotteita nykyään saa kaupasta.

1-2 rasiaa herkkusieniä tai n. 1 l suppilovahveroita tai 200 g kypsää kanaa, kinkkua tai savukalaa
1 sipuli
tilkka öljyä tai 2-3 viipaletta pekonia
1 kesäkurpitsa tai parsakaali
100 g fetajuustoa
1-2 tl oreganoa tai timjamia
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
4 tuoretta kananmunaa
persiljaa

1. Viipaloi herkkusienet tai silppua suppilovahverot. Haihduta ylimääräinen neste pois.
2. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä tai silputussa pekonissa.
3. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja lisää sipulin joukkoon. Paista hetki ja lisää myös sienet. Jos käytät parsakaalia, höyrytä se kovankypsäksi, jäähdytä kylmässä vedessä (väri säilyy kauniina) ja paloittele pieneksi ennen pannulle lisäämistä.
4. Mausta seos hyvin ja murusta sekaan fetajuusto.
5. Sipaise annosvuoat tai esim. pienet uuninkestävät syvät lautaset margariinilla.
6. Jaa kasvisseos vuokiin.
7. Riko munat varovasti yksitellen lasiin ja kumoa kasvisten keskelle ehjänä.
8. Kypsennä 200 asteessa uunipellin päällä 6-10 minuuttia eli kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen vielä juokseva. Ripottele päälle mustapippuria ja persiljaa ja kiidätä annokset pöytään sopivien lautasten päällä.
9. Tarjoa lisäkkeeksi värikästä salaattia ja hyvää leipää.

Lue myös:

    Uusimmat