Atooppisen ihon meikki

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia antaa neuvoja muun muassa atooppisen ihon meikkaamiseen ja kulmakarvojen vaalentamiseen.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Atooppisen ihon meikki

Meikkaisin mielelläni mutta minulla on todella kuiva atooppinen iho. Meikki näyttää aivan kamalalta laastilta vaikka laitan alle kuivalle iholle tarkoitetun päivävoiteen.

Kerran onnistuin saamaan tasaisen meikkipohjan mutta käytin silloin voiteena Ceridal-ihoöljyä. Tulos oli tunnin verran ok, mutta sitten meikki alkoi kiillellä ja valua, vaikka käytin meikatessa irtopuuteria.

Olen erittäin vaaleaihoinen ja en ole löytänyt mistään sopivan sävyistä korjauspuuteria. Onko kohtalonani käyttää siis irtopuuteria meikin korjailuun ja sotkea siinä touhussa vaatteet kesken juhlien?

Riian vastaus:

Atooppiselle iholle sopii erinomaisesti värillinen kosteusvoide. Laita sen alle kuitenkin vielä normaalisti käyttämäsi päivävoide. Koska atooppinen iho on kuiva, näyttävät useimmat meikkivoiteet tosiaankin liian paksuilta ja iho kuivalta.

Öljy meikin alla saa varmasti meikin kiiltelemään päivän mittaan. Vaikka iho on kuiva, öljy on kuitenkin meikkivoiteen alle liian tuhti.

Vaalealle iholle ihanteellisin puuteri on translucent eli läpikuultava.

Läpikuultava puuteri ei värjää, poistaa vaan kiillon iholta. Näitä tuotteita löytyy sekä kivi että irtopuutereista lähes jokaiselta kosmetiikkasarjalta.

Huulien korostaminen

Heippa Riia! Haluaisin korostaa huuliani jollakin tapaa, mutta en tiedä kannattaako valita mattaa vai kiiltoa ja mitä sävyä. Huuleni ovat aika paksut. Lisäksi haluaisin tietää vinkkejä silmämeikkiin ja ihon varjostukseen. Ihoni on näin kesän jäljiltä kellertävän ruskettunut ja hiukseni ovat keltaiseen vivahtavan vaaleat. Kasvoni ovat kapeat.

Riian vastaus:

Huulien korostaminen on ihan fiilisjuttu. Käytä kiiltoa kun haluat huulesi esille ja anna niiden loistaa ja säihkyä. Valitse kimmeltävää tai superkiiltävää, sillä huulikiiltoviidakko on tällä hetkellä kaikkea mahdollista pullollaan.

Huulipunasta vaalealla mattasävyllä saat huulesi huomaamattomimmiksi. Rohkean ja voimakkaan sävyisen punan kanssa taas voit vähentää muun meikin määrään ja panostaa huolella tehtyyn huulimeikkiin.

Koska kasvosi ovat kapeat, sinun ei kannata tehdä varjostuksia ihollesi. On turhaa kaventaa kasvoja lisää, panosta ennemminkin korostamaan kasvojesi korkeita kohtia vaalealla valokynällä.

Kokeile silmämeikiksi oliivinvihreää sävyä Creative Eyes Mono paletista 80 Taiga Matt ja yhdistä siihen hentoa roosaa paletista 88 Rosebud Matt.

Levitä tummempi sävy koko liikkuvalle luomelle ja häivytä vaaleammalla värillä kohti kulmakarvaa, jotta meikistä tulee utuinen ja pehmeä. Nämä sävyt sopivat varmasti lämpimän sävyiselle ihollesi sekä kullanvaaleisiin kutreihisi. Testaa!

Tuote finnien taltuttamiseksi

Mitä tuotetta suosittelet finnien taltuttamiseksi, kun minulla tulee paljon isoja ja näkyviä finnejä? Kauanko kestää että finni on poissa? Mitä pitäisi tehdä että niitä ei edes pääsisi syntymään?

Riian vastaus:

Tärkeitä on tietysti puhdistaa iho huolellisesti aamuin illoin. Hanki ihotyypillesi sopiva puhdistus ja kasvovesi sekä kosteusvoide. Lisäksi Nivea Young sarjasta löytyy Bye Bye Spot! Sos Stick antibakteerinen puikko, jota voit käyttää näppyjen päälle paikallisesti.

Tuote kuivattaa finnejä ja ennaltaehkäisee uusien syntymistä. Refining Clear-Up Strips liuskat ovat kätevät mustapäiden poistoon. Liuskoilla on kätevää tehdä ihonpuhdistus kotioloissa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

Muista myös pitää näppisi erossa finneistä, eli älä puristele niitä tai koskettele ihoasi turhaan sormilla. Tsemppiä huolelliseen ihonhoitoon!

Suorat ripset kuntoon

Minulla on suorat ripset, joita taivutan melkeinpä päivittäin ennen ripsivärin laittamista. Ongelma on, että taivutus ei paljoa auta. Kun aloitan ripsivärin levittämisen, märkä ripsiharja suoristaa ripset. Olen käyttänyt Lidlin kaksiosaista vedenkestävää ripsiväriä, jonka avulla saan ripsistä todella taipuisat ja tuuheat. Ongelma on, ettei Lidlissä aina ole tätä tuotetta. Mikä muu tuote helpottaisi ripsien meikkaamista? Alan olla aika kyllästynyt tähän ongelmaan, ripsien laittaminen kun vie äärettömän paljon aikaa...

Riian vastaus:

En tunne tuota kyseistä tuotetta, mutta voin suositella sinulle Nivealta esimerkiksi Eyes Wide Open Mascaran vedenkestävää versiota. Se saa ripset näyttämään tuuheammilta ja kaartumaan ne kauniisti. Vedenkestävä ripsari pitää taivutuksen parhaiten kurissa. Muista myös vaihtaa ripsentaivuttimien kumiosa säännöllisesti, jotta saat aikaan parhaan mahdollisen taivutustuloksen.

Vintagehenkinen meikki

Pidän vintagehenkisestä meikkityylistä, johon kuuluu kirkkaan punainen huulipuna ja vaalea mattapintainen iho. Miten saisin hieman keltapohjaisen ja kiiltävän ihon näyttämään kuulaalta? Minkä sävyisiä meikkivoiteen ja puuterin tulisi olla?

Riian vastaus:

Kokeile meikinalusvoiteeksi ihanaa Nivean Natural Beauty kosteusvoidetta. Mangomaitoa sisältävä tuote heijastaa valoa ja antaa iholle upeaa hehkua. Tuote antaa iholle juuri kaipaamaasi kuulautta ja hehkua.

Levitä voiteen päälle normaalisti meikkivoide ja puuteri. Valitse meikkivoide ihon sävysi mukaan ja huomioi ettei kaulan ihon väri poikkea meikkivoiteen väristä. Puuteriksi paras on translucent eli läpikuultava. Se ei värjää ihoa, poistaa vaan kiillon ja antaa meikkipohjalle pitkäkestoisuutta.

Liian tummat kulmakarvat

Moikka! Olen juuri vaalentanut hiukseni blondeiksi, mutta ongelma on se, että minulla on luonnostaan melkein mustat kulmakarvat ja kasvot näyttävät aika tuimilta. Onko olemassa keinoa saada kulmat vaaleiksi vai pitääkö vain tyytyä mustiin kulmiin?

Riian vastaus:

Moikka! Voit vaalentaa kulmakarvojasi hiusten vaalennusaineella ja hyvin miedolla hapetteella. Itse suosittelisin kuitenkin ammattilaisen apua. Ota yhteys kampaajaasi ja pyydä häntä vaalentamaan kulmakarvasi.

Vaaleammat kulmat keventävät kasvojesi ilmettä ja sopivat varmasti paremmin uusiin hiuksiisi. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Kulmakarvat kasvavat nopeasti, eli saat pian takaisin oman sävysi jos et viihdy vaaleissa kulmissa.

Ongelmaluomet ja meikkaaminen

Hei! Minun ongelmani ovat luomeni, koska luomeni eivät juurikaan näy kun ne menevät silmän taakse piiloon. En voi myöskään käyttää nestemmäisiä eye lainereita, koska kaikki tarttuu luomiini saman tien, eikä meikki meinaa millään pysyä haluamassani paikassa. Mikä neuvoksi?

Riian vastaus:

Levitä yksi luomivärisävy koko liikkuvalle luomelle ja häivytä sävyä reilusti kohti kulmakarvoja. Meikkaa niin, että katsot välillä suoraan peiliin. Varmistat näin että luomiväri tulee tarpeeksi ylhäälle, vain hieman kulmakarvojen alapuolelle. Eli silmämeikin tulee näkyä kun katsot suoraan eteenpäin. Unohda rajaus ja panosta pidentävään ja taivuttavaan maskaraan. Näin katseesi avartuu ja silmäsi näyttävät suuremmilta.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat