Mainos

Asuntojen hintaralli pysähtyi

Kiinteistömaailma arvioi, että kovin hintapaine asuntomarkkinoilla on hellittänyt. Yhtiön mukaan asuntojen hinnat nousevat pääkaupunkiseudulla prosentin tai pari alkuvuoden tasosta.

Kiinteistömaailman toimitusjohtajan Tommi Rytkösen mukaan asuntomarkkinat kärsivät ”optisesta harhasta”. Tämä tarkoittaa sitä, että myyntiin tulee asuntoja kohtuullisen vähän, mikä saa ostajat pitämään kiirettä ostopäätösten kanssa.

Asuntojen reaalihinnat ovat jo korkeimmalla tasolla koskaan. Markkinoilla on Kiinteistömaailman mukaan ylikysyntää:

Asuntojen nopeasta liikkuvuudesta huolimatta kauppamäärät eivät kuitenkaan yllä huippuvuosien tasolle. Esimerkiksi heinäkuussa asuntokaupan vilkkaus jää aavistuksen viime vuoden tasosta.

– Päätökset tehdään ripeästi, koska ostajat kokevat, että sopivia vaihtoehtoja on liian vähän. Uudistuotanto on tuomassa tähän hieman helpotusta, ja syksyä 2010 kohti tarjonta lisääntyy myös käytetyissä asunnoissa, Rytkönen kertoo.

Kiinteistömaailma ennakoi, että asuntojen hintojen nousu pääkaupunkiseudulla on tasaantunut. Yhtiö uskoo, että vuoden viimeisellä neljänneksellä asuntojen hinnat tullevat olemaan 1-2 prosenttia alkuvuotta ylemmällä tasolla.

– Voitaneen sanoa, että kovin hintapaine olisi hellittänyt, Rytkönen sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.