Mainos

Asunnottomien yö ei kiinnostanut isommasti poliitikkoja

Viime yönä vietettiin Asunnottomien yötä yli kahdelläkymmenellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Eduskuntalon edustalle kerääntyi lämmittelemään asunnottomia ja heille apua vaatiia kansalaisia. Kansalaistempauksen vetäjä Antti Honkonen harmitteli politiikkojen poissaoloa.

Yli 20 paikkakunnalla eri puolilla Suomea on vietetty Asunnottomien yötä. Asunnottomia ja heille apua vaativia kansalaisia kerääntyi lauantain vastaisena yönä lämmittelemään tulien ääreen niin eduskuntatalon edustalle Helsinkiin kuin muillekin paikkakunnille. -Poliitikkoja oli paikalla hyvin vähän tänä vuonna, ehkä johtuen siitä, etteivät vaalit olleet lähellä, arveli kansalaistempauksen vetäjä Antti Honkonen.

Hyvään suuntaan poikkeavia esimerkkejä olivat Antti Honkosen mielestä kuitenkin mm. Lahti ja Vantaa, joissa kaupunkien johtoa oli kansalaisten kuultavana ja tentattavana. -Helsingissä politiikkojen kiinnostus oli pientä verrattuna esimerkiksi vuoden takaiseen, jolloin "asunnottomuusparlamenttiin" saatiin mukaan neljä ministeriä ja presidentti.

-Ministerejä kaivattiin nytkin mukaan, presidentti Tarja Halosen ulkomaanmatka oli toki 'laillinen syy' olla poissa, naureskeli Honkonen. Asunnottomien yö -tempauksella halutaan tuoda esille asunnottomuus, joka on järjestäjien mukaan kansallinen häpeäpilkku.

Helsingissä oli useita koko yön yli palaneita tulia. Pääkaupungin yö alkoi eduskuntatalon edustalla "härän grillaamisella ja poliitikkojen hiillostamisella". Joitakin kansanedustajia kävikin keskustelemassa, mutta ministereistä ei Honkoselle tullut tietoa. Tavallista kansaa sen sijaan kävi paljon juttelemassa. Helsingin Hakaniementorilla oli iso teltta, jossa yön aikana kävi lähes 500 ihmistä keskustelemassa. Paikalla oli myös poliitikkoja ja virkamiehiä, ja puhe oli asiallista, riidoiltakin vältyttiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.