Asunnon vaihto mielessä? Nyt on vuokraajan markkinat – vuosittainen säästö helposti satoja euroja!

18:45
Asuntosijoittamisesta puhuttiin Huomenta Suomessa lokakuun alkupuolella.

Tilastokeskus on julkaissut asuntojen vuokratilastoja kolmannelta vuosineljännekseltä.

Tilastojen mukaan vuokrat nousivat heinä–syyskuussa eniten Vantaalla, jossa ne kiristyivät 1,9 prosenttia. Koko pääkaupunkiseudulla vuokrat kohosivat keskimäärin 1,7 prosenttia.

Nyt alkavat kuitenkin vuokralaisen markkinat, kertoo alan suuri toimija Vuokraturva.

Kilpailu vuokra-asunnoista on vilkkainta kesällä ja alkusyksyllä. Käynnissä oleva talvikausi puolestaan antaa vuokralaiselle paremmat mahdollisuudet vertailla kohteita.

– Sydäntalvella kaikkein halutuimmilla alueilla on hetkellisesti vuokralaisen markkinat. Tämä tarkoittaa sitä, että vuokrapyynnöt joudutaan asettamaan hieman normaalia edullisemmiksi, Vuokraturvan tiedotteessa sanotaan.

Muuttaminen talvella voi tarkoittaa konkreettista säästöä, eikä ihan pientäkään. Jos saman kohteen saa vuokrattua talvikaudella esimerkiksi 50 euroa kesäaikaa halvemmalla, on vuosittainen säästö peräti 600 euroa.

Vuokranantaja, huomioi nämä asiat

Siinä missä talvikausi tuo vaihtoehtoja vuokralaiselle voi se olla kärsimystä vuokranantajalle. Asunnon jäädessä talvella tyhjäksi täytyy vuokrapyyntö asettaa todennäköisesti haluttua alemmas.

Jos näin ei tee, voi asunto pysyä kiusallisen pitkään tyhjänä.

– Jo yhden kuukauden tyhjillään olo tekee ikävän loven kyseisen vuoden vuokratuottoon, Vuokraturvalta muistutetaan.

Vuokraturva nostaa esiin myös asunnon kunnon merkityksen. Kesällä kämpät voidaan viedä käsistä lähestulkoon kunnosta riippumatta, mutta talvikaudella remontintarpeessa oleva asunto tuskin saa uutta asukkia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja