Mainos

Askarteluvinkit kodin kattaukseen

Kesä on erityisesti juhlien aikaa. Menulistat, kutsukortit, ohjelmalistat ja nimikyltit syntyvät pienillä nikseillä. Näyttävät kortit onnistuvat aloittelijaltakin, ja itse tehty askartelu ilahduttaa kesän sankaria.

Aluksi mietitään teema ja värit, jotka sopivat vuodenaikaan tai haluttuun tunnelmaan. Materiaaleja kannattaa hankkia riittävästi, sillä työn edetessä keksii uusia ideoita. Muutama ylimääräinen koriste kannattaa jättää myös muistoksi. Omannäköinen lopputulos löytyy usein pienellä kokeilulla, kannattaa tehdä muutama erilainen mallikappale. Ideointi-ilta ystävien kesken voi tuoda myös uusia vinkkejä, ja talkoilla työ etenee ripeästi.

Huumoria ja arvokkuutta synttäreillä

Syntymäpäiväsankarin mieltymykset ja harrastukset saavat näkyä kattauksessa. Paperi- ja koristelutarvikkeiden määrä on runsas, joten päätöksentekoa helpottavat valmiit askarteluvinkit, joita voi jalostaa oman maun mukaan.

Korttien koristeluun sopivat pitsit, napit, nauhat, tarrat ja mainoskuvat. Myös kohokuviot ja kolmiulotteiset kortit ovat suosittuja.

Romanttinen kokonaisuus syntyy vaaleanpunaisesta kartongista, johon on yhdistetty kuvioleikkurilla leikattua pitsimäistä valkoista reunaa sekä ruusukoristeita. Viimeistellyn ilmeen saa kauniilla koristenauhalla.

Huumori saa kukkia juhlissa, joten kattaukseen voi ottaa ripauksen leikkimieltä. Iloisen näköiset hahmot syntyvät helposti, ja niiden koristelu on hauskaa puuhaa.

Tarvikkeina on käytetty styroxmunia, akryylimaalia, erilaisia kartonkeja, tekosilmiä ja lankaa. Juhlat käynnistyvät rennosti etsimällä oma näköiskuva ja istumapaikka.

Lastenkutsujen veijarit

Sopivia teemoja lastenjuhliin ovat esimerkiksi prinsessa-, ritari-, merirosvo- ja eläinsynttärit. Silloin koristeet, ohjelma ja tarjoilu muotoutuvat iloiseksi kokonaisuudeksi. Kesällä upeat juhlat syntyvät ulkona puutarhassa tai kesämökillä. Astioiksi lastenjuhliin sopivat mainiosti kertakäyttöastiat, joista löytyy eri aiheisia sarjoja.

Lasten kanssa voi askarrella yhdessä koristeita kattaukseen. Hauskat ötökät sopivat monenlaisiin leikkeihin – vaikkapa puutarhakutsuihin. Palleromato ja Hämähäkki tehdään massapalloista. Lisäksi tarvitaan akryylimaalia ja tekosilmät. Askartelupunoksesta liimataan hämähäkille jalat, joiden päihin pujotetaan helmet.

Ainutlaatuinen hääjuhla

Onnistuneet häät vaativat paljon järjestelyjä. Askarteluliikkeet ovatkin koonneet hääoppaita, jotka auttavat suunnittelun viidakossa. Värimaailmat vaihtelevat klassisen vaaleasta aina ylelliseen kullan hohtoon. Valmiskoristeilla ja korttipohjilla saa tehtyä näyttävän kokonaisuuden helposti.

Käsintehdyssä paperissa on kaunis ja elävä pinta. Tyylikäs valkoinen kutsu syntyy valmiista korttipohjasta, ruusukoristeista sekä kutsu-tarrasta. Värejä yhdistelemällä saa lisämausteeksi tarvittaessa särmää ja sähäkkyyttä.

Menulistan voi kodin erilaisissa juhlissa laittaa näyttäviin valokuvakehyksiin. Menu kestää tukevasti paikallaan kehyksessä ja on helposti pöytäseurueen nähtävillä. Hääkarkin voi kietoa pyöreään tyllinpalaan tai sifonkipusseihin, ja solmia kauniilla nauhalla. Myös erilaiset rasiat ja laatikot ovat suosittuja.

Hurmaava Tilda-tyyli

Tilda on norjalaisen Tone Finnangerin luoma tuoteperhe. Samat kauniit sävyt löytyvät paperiarkeista, kankaista, nauhoista ja tarroista. Lisää ideoita löytyy myös Tilda-kirjoista. Kuosit ja värit ovat hempeän herkullisia, ja saavat mielikuvituksen lentämään.

Vanhanajan tunnelma sopii nostalgisen kattauksen teemaksi. Materiaaleina toimivat vanhat valokuvat, koristeellisesti käsinkirjoitetut kirjeet, postimerkit, leimat ja tekstit. Itse tehdyt muistolahjat ja albumit viehättävät tunnelmallaan. Art Deco-tyyli noudattaa tarkasti Vintage-teemaa, jonka avulla syntyvät ovikyltit, valokuvakollaasit, menut ja paikkakortit.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Tiimari, Sinooperi

Askarteluohjeet: www.tiimari.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.