Askartele tulitikkuaskeista ihana joulukalenteri

Tulitikkuaskeista syntyy hauska joulukalenteri, joka ilahduttaa lasta.

Tarvitset:

- 24 isoa tulitikkuaskia

- yksiväristä, paksua joulupaperia

- ohutkärkisen tussin

- liimaa

- ranskanpastilleja

- pieniä lahjoja joulukalenterin luukkuihin

Tee näin:

1. Ota ensin eteesi 12 tulitikkuaskia. Liimaa kolme tulitikkuaskia vierekkäin kiinni kyljistään. Liimaa seuraavaksi niiden päälle askeja niin, että kerroksia tulee yhteensä neljä. Liimaa lopuista 12 askista toinen samanlainen laatikko.

Yhdistä laatikot yhdeksi isoksi laatikoksi niin, että kalenterissa on 12 laatikkoa avattavana toisella puolella, ja loput 12 toisella puolella.

2. Kääri valmiin laatikon päälle paksua joulupaperia ja liimaa se kiinni. Värin voit valita mielesi mukaan. Sido laatikon ympärille paksua lahjanarua ja tee päälle rusetti. Näin kalenteri näyttää koristeelliselta.

3. Laatikot kaipaavat vielä vetonuppeja. Liimaa nupeiksi ranskanpastilleja, ja kirjoita tussilla nuppeihin numerot ykkösestä kahteenkymmeneenneljään. Kirjoita joka toinen numero toiselle puolelle kalenteria ja joka toinen toiselle puolelle.

4. Laita pienet lahjat laatikoihin. Lahjoiksi sopivat esimerkiksi erilaiset lorut, leikit, yhdessä tehtävät joulupuuhat, hiuspinnit ja -pampulat, karkit, purukumit, joulukuusenkoristeet, tarrat ja heijastimet.

MTV3/Tuuli Lindgren

Lähteet: bhg.com, matrhastewart.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja